HVB Bank nabízí službu: Dotační audit

10.10.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


HVB Bank počátkem letošního roku rozšířila nabídku služeb v oblasti získávání dotací z fondů Evropské unie a dalších o novinku nazvanou Dotační audit. Jde o databázový systém, který klientům HVB Bank pomáhá získat dotace z veřejných i neveřejných  zdrojů České republiky, Evropské unie a jiných.

Prostřednictvím Dotačního auditu klient získá informace o tom, jaké dotace může čerpat, za jakých podmínek a má k dispozici analýzu možností čerpání dotací jaké jsou pro jeho záměr nejvhodnější. Služba zajišťuje prostřednictvím adresného osobního přístupu spojení klienta, a jeho projektového záměru, s konkrétními finančními podporami.

„Cílem Dotačního auditu je umožnit klientům snadnou a rychlou orientaci v systému dotací a poskytnout kvalifikované informace o možnostech financování v rámci dotační politiky Evropské unie, České republiky a dalších zdrojů,“ sdělila Zuzana Fibichová, manažer Evropského kompetenčního centra HVB Bank.

Služba je poskytována zdarma a je určena všem typům právnických subjektů a podnikatelům, jež hodlají realizovat své projekty, alespoň částečně, na území České republiky. „Klient má k dispozici svého bankovního poradce, který zadává do systému údaje o společnosti a jejích investičních záměrech. Vyhodnocení možností získání dotací, prostřednictvím párování databází, je provedeno automaticky každý den a bankovní poradce předává výsledek v elektronické podobě klientovi zpravidla jednou týdně. Klient tedy není zatížen žádnou náročnou administrativou,“ doplnila Fibichová.

Unikátnost systému spočívá zejména v neustálém a opakovaném vyhledávání dotačních příležitostí. Může se stát, že v okamžiku prvního zadání dat do systému není vhodná dotační příležitost vyhledána, protože neexistuje. Dotační výzvy se ale otevírají, uzavírají či mění na téměř denní bázi. Systém při každodenním prohledávání aktuálních dat novinku či změnu zachytí a zašle automatické upozornění o nálezu vhodné dotační příležitosti.

Dotační audit je založen na vysoce kvalitní a denně aktualizované databázi finančních podpor (v současnosti je v systému vedeno přes 2500 tisíce finančních podpor) a kromě informací o dotacích a jejich čerpání jsou klientům také denně zpřístupněny aktualizované informace z oblasti dotační politiky.

HVB Bank poskytuje podporu při získávání dotací ze strukturálních fondů Evropské unie již od roku 2004 a to především prostřednictvím Evropského kompetenčního centra, které mimo jiné zajišťuje odborné zázemí pro celou oblast dotací a podpor v celé skupině UniCredit. Mezinárodní spolupráce v oblasti dotací a podpor je pro banku velkou výhodou a napomáhá k metodickému rozvoji procesů a postupů v rámci celé skupiny, což ve finále nejvíce ocení klienti.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy