Haworth otevřel první showroom v Praze

11.10.2006 | , HAWORTH change by desing
Tiskové zprávy


Haworth, druhý největší výrobce kancelářského nábytku na světě, otevřel 3. října 2006 výstavní síň svých kolekcí, po Brně, přímo v Praze.

Známé značky art.collection, castelli, comforto a dyes jsou k vidění v showroomu na ploše 450 m2, uprostřed moderního kancelářského centra The Park v Praze na Chodově.

„V České republice realizujeme obchody prostřednictvím dealerů již 11 let, ale díky své přítomnosti chceme navýšit obraty,“ vysvětluje ředitel zastoupení Haworth Czech Petr Štěpán. Mezi tuzemské zákazníky patří kancelářské prostory společností jako například Siemens, Telefónica O2, T-MOBILE, Vodafone, DHL, Motorola, Johnson&Johnson nebo KPMG. Podle Petra Štěpána roste český trh s nábytkem o 4 až 5 % ročně. „Hlavní město patří v oblasti kancelářských budov a office center mezi nejrychleji se rozvíjející trhy a Haworth chce být přímo u toho,“ dodává. Haworth chce zaujmout silnou pozici na místním trhu nejen v kancelářském nábytku, ale i v sedacím nábytku, interiérových příčkách a vybavení pro instituce jako divadla, univerzity či hotely.

Haworth spojil vernisáž pražského showroomu s nedávno skončeným Designblokem, každoroční přehlídkou světového designu. Pražanům - zákazníkům i architektům se tak nabídla možnost na vlastní oči vidět výrobky z řady těch, kterými Haworth vybavil ve světě stovky významných kancelářských, kongresových či kulturních prostor, mezi nimi například slavnou Vídeňskou státní operu nebo Boloňskou univerzitu.

Součástí loga Haworth je motto „change by design“. Firma je komplexním dodavatelem světa kanceláří, poskytuje spojení mezi lidmi a prostorem, ve kterém pracují. Vlastní vývojářské týmy přichází se špičkovým designem v harmonii s vysokou funkčností. Haworth vyznává myšlenku, že nábytek a prostor kanceláře významně pozitivně ovlivňují přínos každého jednotlivého pracovníka k celkovému úspěchu společnosti. Haworth je světově známý návrhy adaptabilních pracovních prostor i variabilními skleněnými příčkami. Jako první na světě přišel s pohodlnou židlí se synchronní mechanikou.

INTERIER___0021.jpg

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy