Počet obchodních míst Poštovní spořitelny pro handicapované a rodiče s kočárky přesáhl 2000

12.10.2006 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Poštovní spořitelna disponuje na českém bankovním trhu naprosto nejširší sítí obchodních míst, která jsou bezbariérová.

Počet obchodních míst přívětivých pro lidi se zdravotním postižením, přesáhl 2000. Na těchto místech mohou svůj účet pohodlně obsluhovat také matky s dětskými kočárky.

„V počtu obchodních míst, na nichž mohou účty obsluhovat handicapovaní, jsme o řád jinde než jakýkoli náš konkurent. Bezbariérových je nyní už 899 pošt. Dalších 1285 pošt je vybaveno signálním zařízením pro přivolání obsluhy,“ uvedl Miroslav Seidl, obchodní ředitel Poštovní spořitelny. „Celkem tedy disponujeme 2184 obchodními místy přívětivými pro lidi se zdravotním postižením. Na těchto poštách ale mohou svůj účet snadno obsluhovat i například matky a dětskými kočárky, pro něž může u našich konkurentů představovat cesta do banky problém,“ doplnil Miroslav Seidl.

Poštovní spořitelna tak i v tomto parametru potvrzuje svou pozici nejdostupnější banky. Obchodní místa České pošty jsou navíc i v menších obcích, nejen na atraktivních místech velkých měst. To může být pro lidi se zdravotním postižením velmi důležité – nemusejí například na bezbariérovou pobočku nikam cestovat.

Česká pošta, na jejíchž obchodních místech mohou klienti Poštovní spořitelny obsluhovat svůj účet, zvyšuje počet bezbariérových míst rychlým tempem. V blízké budoucnosti by měly být všechny pošty vybaveny zařízením pro přivolání obsluhy.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy