Nový Úvěr na vzdělání Poštovní spořitelny nemusí využít jen studenti

17.10.2006 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Pro úvěr na vzdělání si do Poštovní spořitelny mohou přijít mladí vysokoškoláci i lidé v průběhu ekonomicky aktivního věku. Půjčka je určená nejen na studium či jazykové kurzy doma a v zahraničí, ale oproti produktům svých hlavních konkurentů přichází banka také s možností použít úvěr na rekvalifikační kurzy.

V České republice nabízejí úvěry na vzdělání čtyři bankovní instituce. Pouze Poštovní spořitelna ale přišla s možností půjčit si na studium, pokud je zájemcům i více než 30 let. „Nabídka je určena lidem od 18 do 55 let. To na českém trhu v oblasti úvěrů na vzdělání nemá obdoby,“ dodává k výhodě tohoto produktu Libor Svoboda, ředitel vývoje produktů Poštovní spořitelny. Zajímavá je i nízká úroková sazba. „Pevná úroková sazba činí 8,8 % ročně. Splátku jistiny může klient o pět let odložit a neplatí žádné poplatky za poskytnutí a správu úvěru,“ vysvětluje Libor Svoboda další parametry.

Vysokoškolák bez dostatečných vlastních příjmů může žádat o úvěr spolu s jedním z rodičů. „V takovém případě při žádosti nemusí dokládat účel použití a peníze využije na své konkrétní potřeby,“ specifikuje Libor Svoboda. Vybrat si mohou i způsob čerpání peněz v průběhu studia. „Pro studenty bez vlastních příjmů bude lepší vzít si úvěr na celou předpokládanou dobu studia. U studentů s vlastními příjmy lze doporučit druhý způsob, tedy menší částku čerpat opakovaně,“ upřesňuje Libor Svoboda.

Úvěr je v nabídce od začátku října. Nastavením parametrů potvrzuje postavení Poštovní spořitelny jako banky pro celou rodinu na českém trhu. „Svou cenou je navíc dostupný jak mladým studentům, tak třeba lidem v těžké situaci, kdy hledají nové zaměstnání,“ doplňuje Libor Svoboda.
 
Parametry úvěru na vzdělání: 

• nízká úroková sazba 8,80 % p.a., pevná po celou dobu úvěru (stejná pro všechny délky splatnosti)
• délka úvěru až 10 let
• žádné poplatky za poskytnutí a správu úvěrového účtu
• jednorázové čerpání úvěru na účet školy nebo klienta
• možnost odkladu splátek jistiny po dobu studia, maximálně 5 let

Účely úvěru:


1. VŠ  (VOŠ)    200 tis. Kč (státní i soukromé od 2.ročníku), max. 10 let
2. Jazykové kurzy    100 tis. Kč (libovolný institut), max. 5 let
3. Zahraniční jazykové kurzy  100 tis.Kč (vždy individuální posouzení), max. 5 let
4. Rekvalifikace    50 tis. Kč, max. 5 let

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy