ČSOB obchoduje za „individuální devizový kurs“ platný právě v tu chvíli, kdy voláte

17.10.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Služba je určena malým a středním firmám, které využívají „ČSOB Linku 24“, a pro částky od 1.000 EUR.

Také byste rádi pro své podnikání využili pohybu devizových trhů během pracovního dne a směnili si koruny kursem aktuálním v tu kterou chvíli? Malé a střední firmy, které jsou klienty ČSOB, již takovou možnost mají při telefonických transakcích s Klientským centrem na čísle 844 117 711. 

Během dne mohou klienti z řad malých a středních firem kdykoliv zavolat na Klientské centrum telefonického bankovnictví a podat příkaz k okamžitému obchodu za  „individuální kurs“ platný v té chvíli, kdy volají. Tato nová služba ČSOB, první v českých bankách,  je určena například pro platební transakce v cizí měně, k nákupu a směně deviz atd.

„Podnikatelé doposud neměli možnost směnit nižší částky za aktuální kurs. Museli využívat pevně stanovených kursů publikovaných v kursovní lístku a platných po celý den. To se teď změnilo,“ vysvětluje Aleš Dubský, analytik ČSOB SME. Malé a střední podniky mohou v Klientském centru ČSOB měnit částky od jednoho tisíce eur či amerických dolarů. „Díky této službě firmy při devizové směně ušetří poměrně zajímavé částky, až v řádů stovek či tisíc korun. Nespornou výhodou je i rychlé zpracování transakce,“ upozorňuje Dubský: „Pracovníci Klientského centra ČSOB příkaz zpracovávají již během hovoru se zákazníkem a směna je tak uskutečněna do 120 minut.“

Transakce sjednává přímo klientský poradce, který je k dispozici v Klientském centru na telefonní lince 844 117 711. Podmínkou pro sjednávání transakcí s individuálním kursem je účet v ČSOB, dostatečný zůstatek prostředků na něm pro požadovanou transakci a aktivovaná služba ČSOB Linka 24 („telefonické bankovnictví“).

Minimální částky pro sjednávání individuálních devizových kursů jsou 1 000 EUR či 1 000 USD, anebo ekvivalent 200 000 CZK pro britské libry (GBP), švýcarské franky (CHF) a slovenské koruny (SKK). Pro směnu ostatních měn dosud platí minimální ekvivalent 20 tisíc EUR. Devizové operace s Klientským centrem ČSOB jsou zabezpečeny stejným způsobem jako ostatní kanály přímého bankovnictví ČSOB.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy