GE Money Multiservis financoval za první tři čtvrtletí nákupy za více než 6,8 miliardy Kč

18.10.2006 | , GE Money Multiservis
Tiskové zprávy


Počet aktivně využívaných kreditních karet MoneyCard vzrostl meziročně o 104 %

Společnost GE Money Multiservis potvrdila ve třetím čtvrtletí letošního roku svoji vedoucí pozici na trhu splátkového prodeje v České republice. Za prvních devět měsíců roku 2006 financovala na tuzemském trhu nákupy za více než 6,8 miliardy Kč. Oproti stejnému období loňského roku jde o nárůst o více než 8 %. Počet transakcí byl 2 527 531 a meziročně narostl o více než 14 %. K výraznému nárůstu došlo také v počtu klientů aktivně využívajících kreditní kartu MoneyCard. K 30. září ji používalo více než 179 000 klientů. Ve srovnání s rokem 2005 jde o nárůst o více než 104 %.

V období od 1. ledna do 30. září 2006 financovala společnost GE Money Multiservis v České republice prostřednictvím svých produktů Multiservis úvěr, kreditní karty MoneyCard a nákupní úvěrové karty O.K. nákupy v celkové hodnotě přesahující částku 6,8 miliardy Kč. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku jde o nárůst 8,2 %. Počet transakcí se zvětšil o 14,3 % na 2 527 531.

„K využití produktů GE Money Multiservis potřebují naši zákazníci stále méně dokladů,  zkracujeme dobu pro jejich uzavření a rozšiřujeme síť spolupracujících obchodníků, u kterých si je mohou sjednat. Také ve třetím čtvrtletí se ukázalo, že klienti tento trend rychlosti, jednoduchosti a dostupnosti našich finančních služeb oceňují a GE Money Multiservis je pro ně spolehlivým a výhodným partnerem,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti GE Money Multiservis Charlie Coode.

V období od ledna do září roku 2006 činila průměrná financovaná částka nákupů s Multiservis úvěrem v České republice 17 149 Kč, ve stejném období loňského roku to bylo 15 644 korun. V meziročním srovnání jde o nárůst o téměř 10 %. Týdnem s největším objemem obchodů v prvních  devíti měsících roku 2006 bylo období od 27. února do 5. března, kdy byly profinancovány obchody ve výši přesahující částku 219 milionů Kč.

Nejvíce nákupů bylo uskutečněno od 29. května do 4. června - více než 87 000. Rekordním dnem z hlediska profinancované částky byl od ledna do září 2006 28. únor, kdy GE Money Multiservis poskytl klientům téměř 45 milionů korun. Nejvíce nákupů bylo 2. června – více než 17 000. Zákazníci nakupovali především mobilní telefony, televizory, pračky, nábytek a ledničky.

Stále větší oblibě se u klientů těší kreditní karta MoneyCard, kterou jim GE Money Multiservis nabízí. Držiteli umožňuje využít až 50 denního bezúročného období. Pokud v této době splatí čerpané prostředky, nejsou mu účtovány žádné úroky ani poplatky. Její majitel neplatí v prvním roce užívání karty roční či měsíční poplatek ani poplatek za zasílání výpisu. Fakticky to znamená, že má za splnění těchto podmínek půjčené peníze úplně zdarma. Při aktivním využívání a ročním obratu minimálně 48 000 korun je karta zdarma i na další rok. Měsíční úroková sazba MoneyCard činí pouze 1,65 % a je jednou z nejnižších na trhu. Vztahuje se i na výběry z bankomatů GE Money Bank.

V roce 2005 se MoneyCard stala druhou nejrozšířenější kreditní kartou v České republice. K poslednímu září 2006 ji aktivně využívalo více než 179 000 klientů. Ve srovnání s rokem minulým jde o nárůst o více než 104 %. Od letošního října bylo navíc zrušeno několik poplatků spojených s jejím užíváním. Zákazníci tak v případě zrušení MoneyCard, vrácení přeplatku a neoprávněné reklamace nezaplatí ani korunu.

Společnost GE Money Multiservis v letošním roce také sjednotila a zjednodušila výčet dalších předkládaných dokladů. Vedle občanského průkazu stačí zákazníkovi předložit řidičský průkaz, pas nebo bankovní kartu. Žádné další doklady nejsou dále potřebné. Klient již nepotřebuje předkládat třetí doklad, jako například výpis z bankovního účtu, vyúčtování za telefon, plyn, elektřinu nebo nájem.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy