Wüstenrot poskytl letos úvěry za 3 miliardy korun

19.10.2006 | , Wüstenrot
Tiskové zprávy


Stavební spořitelna Wüstenrot poskytla do konce září úvěry ve výši  3 miliard korun, což je více než za celý rok 2005 a představuje meziroční přírůstek 46 %.

Velmi výrazně se objem poskytnutých úvěrů zvýšil ve 3. čtvrtletí, ve kterém stavební spořitelna Wüstenrot poskytla poprvé více než 1 miliardu úvěrů za jediné kalendářní čtvrtletí.
Nejžádanějším úvěrem je SUPERÚVĚR s nulovou akontací, který se na počtu poskytnutých úvěrů podílí celými 40 %. Významný podíl na pozitivních výsledcích úvěrové činnosti má i program REVITplus na financování oprav a rekonstrukcí bytových domů a bytů v těchto domech oceněný v letošním roce v soutěži Zlatá koruna. Stavební spořitelna Wüstenrot se díky tomuto velmi úspěšnému produktu řadí mezi tři banky, které dosud poskytly nejvíce úvěrů dotovaných z programu PANEL.
Podstatný nárůst objemu úvěrů se kladně projevuje ve velmi sledovaném ukazateli - podílu poskytnutých úvěrů na celkových vkladech klientů, který meziročně vzrostl o 2,1 procentního bodu na 44,5 %, což je vysoko nad průměrem všech stavebních spořitelen.
Další zvýšení počtu i objemu úvěrů očekává stavební spořitelna Wüstenrot od nového překlenovacího úvěru na družstevní bydlení ve výši až 1 000 000 korun, u kterého stavební spořitelna požaduje zajištění jen ručiteli. Tento úvěr značně usnadňuje možnost získání bytu těm klientům, kteří si chtějí pořídit byt, avšak nemají vhodnou nemovitost jako zástavu za úvěr.

Také hospodářské výsledky stavební spořitelny Wüstenrot k 30. září jsou velmi uspokojivé. Úspory klientů vzrostly meziročně o 2,9 mld. Kč na 24,1 mld. Kč, saldo úvěrů se zvýšilo o 1,75 mld. Kč na 10,75 mld. Kč. Bilanční suma dosáhla ke konci září 26,2 mld. korun a vytvořený zisk 165 milionů korun.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy