Victoria Volksbanken je expertem na poli dětského úrazového pojištění

19.10.2006 | , Victoria Volksbanken
Tiskové zprávy


Statistiky úrazovosti v Česku jsou znepokojivé. Více než 800 dětí denně utrpí úraz, osm z nich zůstává trvale postiženo. S nástrahami, které na dítě mohou číhat, musíme počítat předem. Proto Victoria Volksbanken přichází s programem Premiant Plus, který poskytuje komplexní úrazové pojištění pro děti.

Pojišťovna Victoria Volksbanken, která se cíleně zaměřuje na komplexní dětské úrazové pojištění, přichází nyní s produktem Premiant Plus. Jde o pojistný program, který kryje náklady na záchranu, léčbu a bolestné. Tento produkt je určen pojištěncům od narození, kdy jedinou podmínkou je rodný list pojištěnce, až po dovršení 18 let. Produkt obsahuje také spořící část. Při ukončení doby pojištění umožňuje klientovi získat buď celou finanční částku, nebo být doživotně vyplácen.

„Je paradoxní, a pro rodiče těžké si připustit, že děti jsou v mnohem větším nebezpečí, když si hrají doma, než venku“, říká Kurt Rössler, člen představenstva Victoria Volksbanken pojišťovna a.s.
„Zodpovědní rodiče by měli sjednat dětem úrazové pojištění. V případě neštěstí přebírá většinu výše popsaných rizik pojišťovna, protože dobré úrazové pojištění kryje nejen úrazy v domácnosti, ale mělo by mít celosvětovou platnost a nabízet doživotní rentu v případě trvalých následků. Taková pojistka přitom vyjde na 70 korun měsíčně, tedy stejně jako půjčit si dva filmy na DVD“, dodává dále Kurt Rössler.

Statistiky úrazovosti v Česku jsou znepokojivé. Více než 800 dětí denně utrpí úraz a osm z nich zůstává trvale postiženo. Podle Národního ústavu zdravotnických informací se například v roce 2000 dětem do 14 let přihodilo více než 455 tisíc úrazů, z toho 26 % při sportování, 5 % v dopravě, 16% ve škole. Zbývajících 53 % připadá na všechny ostatní, z nichž velké množství představují ty, které se dětem stanou doma. Této problematice se systematicky věnuje neziskový projekt Dětství bez úrazů, který pravidelně pořádá veřejné sbírky na podporu prevence.

Zkušenosti z vyspělých zemí totiž ukazují, že investice do preventivních aktivit snižují počet a závažnost dětských úrazů. Program Premiant Plus nyní umožňuje také českým rodičům, aktivně se podílet na zabezpečení zdraví vlastních dětí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy