Motoristé ušetří až 6 % za palivo s kreditní kartou Shell MasterCard od Citibank

20.10.2006 | , Citibank
Tiskové zprávy


Čeští řidiči mohou od dnešního dne snížit zatížení svého rodinného rozpočtu. Při každém použití nové kreditní karty Shell Mastercard od Citibank a.s. totiž získají bonus v podobě slevy na pohonné hmoty a ostatní nákupy u Shellu.

Zákazníkovi, který o kartu zažádá a úspěšně ji získá do 31. 1. 2007, nabízí Shell a Citibank po 60 dnů od vydání karty zvýhodněné období. V rámci něho může získat dvojnásobnou slevu 6 %, což je při včerejší průměrné ceně  pohonných hmot v ČR až 1,73 Kč na litr pohonných hmot Shell a slevu 2 % ze všech ostatních nákupů uskutečněných u jakéhokoliv obchodníka akceptujícího karty MasterCard. Naplněním 40litrové nádrže třikrát do měsíce tak může zákazník ušetřit 208 Kč. Pokud zároveň zaplatí kartou další nákupy v hodnotě 10 000 korun, získá dalších 200 Kč. Celkem tak zákazník měsíčně ušetří u Shellu 408 Kč, které se mu odečtou z plateb za palivo a ostatní zboží či služby u Shellu v následujícím měsíci.

Po uplynutí zvýhodněného období bude držitel kreditní karty automaticky získávat slevu 3 %, tedy 87 haléřů na litr pohonných hmot Shell a 1 % ze všech ostatních nákupů. Získané bonusy je možné uplatnit na nákupy pohonných hmot a jakéhokoli zboží či služeb pouze
u Shellu na území České republiky.

Podle aktuálního průzkumu provedeného společností Factum Invenio pro Citibank využívá 20 % vlastníků soukromých automobilů k placení za pohonné hmoty platební kartu, zbytek platí za pohonné hmoty v hotovosti. Asi třetina dotazovaných přitom získává za nákupy na čerpacích stanicích či platby za pohonné hmoty nějaké slevy, odměny či jiné výhody.

Pro 7 z 10 vlastníků soukromých automobilů by přitom byla zajímavá platební karta, za jejíž používání by získali nějaké slevy. Třetina motoristů by uvítala slevy na pohonné hmoty. Stejný počet lidí by rád využil procentuálních slev z celkové částky zaplacené za jakékoliv zboží. Desetina z dotazovaných by chtěla využít odměn v podobě dárků z katalogové krabičky.

„Lidé nechtějí být omezeni v možnosti cestovat autem a my jsme si vědomi toho, že pohonné hmoty tvoří značnou část výdajů domácností. Proto jsme se rozhodli uvést společně se Citibank na český trh kreditní kartu, která umožní našim zákazníkům snížit finanční zatížení jejich rodinného rozpočtu. Pro členy SMART klubu navíc i nadále platí, že za každý litr zakoupeného paliva Shell a nákup označeného zboží v obchodech Shell sbírají také body do tohoto programu,“ uvádí RNDr. Vladimír Vacek, ředitel provozu čerpacích stanic Shell v České republice.

„Kreditní karta Shell MasterCard od Citibank nabízí českým zákazníkům výhodný produkt dvou ve svých oborech světově nejuznávanějších značek. Je vhodné platit s ní každý den, protože při každé platbě za palivo i za ostatní nákupy získává zákazník další bonus, který může uplatnit při svém budoucím nákupu pohonných hmot Shell. Držitelé karty tak mohou využívat  velmi kvalitní palivo Shell a zároveň získat od Citibank všechny výhody, které může poskytnout kreditní karta,“ dodává Rizwan Qazi, ředitel oddělení kreditních karet Citibank.

Zákazníci mohou o kartu zažádat od 18. října na kterékoli čerpací stanici Shell, jednoduše na internetových stránkách www.shell.citibank.cz nebo na telefonním čísle 800 800 130.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy