PX GARANT rozšířil nabídku produktů VOLKSBANK

24.10.2006 | , Sberbank CZ
Tiskové zprávy


Volksbank CZ připravila pro retailovou klientelu nový strukturovaný produkt – PX Garant!

Ve spolupráci s mateřskou Österreichische Volksbanken AG (ÖVAG) přichází Volksbank CZ, a.s. na trh s garantovanou investicí do nejvýznamnějších českých akciových emisí reprezentovaných oficiálním indexem pražské burzy PX. V současné době je v prodeji první emise, na kterou chce banka navázat v příštím roce dalšími emisemi této kategorie produktů.
„PX Garant je určen těm investorům, kteří chtějí využít výnosového potenciálu českého akciového trhu a současně chtějí mít stoprocentní jistotu, že o své peníze, v případě negativního vývoje, nepřijdou“, uvádí v souvislosti s touto zajímavou formou investice Ing. Karel Petr, vedoucí Treasury Volksbank CZ, a.s. „Domnívám se, že jde o mimořádnou příležitost, jak investovat své peníze do kombinace jistoty a šance participovat na pozitivním vývoji nejvýznamnějších českých akciových společností obchodovaných na Burze cenných papírů Praha“, dodává dále Ing. Petr.
Emitent (ÖVAG) garantuje, že k datu splatnosti vyplatí investorům nejméně 100 % emisní ceny. Minimální investice je 50 000 CZK a dále celé násobky této částky. Výhodou strukturovaného produktu PX Garant je jeho denní obchodovatelnost, tedy možnost kdykoliv odprodat část, nebo všechny cenné papíry za aktuální kurz prostřednictvím Volksbank CZ, a.s. (pozn. Emise bude přijata k obchodování na EUWAX ve Stuttgartu).
V posledních letech drží ÖVAG vedoucí postavení na rakouském trhu v oblasti investičních certifikátů a jako jedna z prvních bankovních skupin v Evropě získala povolení České národní banky k veřejné nabídce široké skupiny investičních certifikátů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy