Finanční výsledky společnosti CYRRUS za třetí čtvrtletí 2006 – obchody s certifikáty vzrostly více než dvojnásobně

26.10.2006 | , Cyrrus
Tiskové zprávy


Celkový objem obchodů společnosti CYRRUS činil během prvních devíti měsíců 93 miliard korun. 

Makléřská společnost CYRRUS, a.s., člen a akcionář pražské burzy cenných papírů, zaznamenala ve třetím čtvrtletí letošního roku nárůst obchodů s investičními certifikáty. Nejvíce se společnosti dařilo v zahraničí, zejména pak na německém trhu. V průběhu třetího čtvrtletí zobchodoval CYRRUS, a.s. v Německu certifikáty v celkové hodnotě 17 milionů Euro, což v porovnání se stejným obdobím předchozího roku znamená nárůst o 240 procent.

V letním období zaregistrovala největší mimopražská makléřská společnost CYRRUS, a.s., zvýšený zájem investorů o investiční certifikáty především na německém trhu.
„V průběhu třetího čtvrtletí jsme v Německu realizovali obchody v celkové výši 18,9 milionů Euro, přičemž z toho 17 milionů Euro představují obchody s investičními certifikáty,“ říká Jiří Loubal, ředitel společnosti CYRRUS, a.s. „V porovnání s předchozím rokem, kdy jsme ve stejném období zobchodovali s tímto druhem cenného papíru částku 5 milionů Euro, to znamená nárůst o 240 procent. Naší další strategií je i nadále posilovat postavení certifikátů a to nejen na zahraničních trzích,“ dodává Loubal.

„Letošní rok pro nás bude dle prognóz velmi příznivý,“  říká Jan Procházka, hlavní analytik společnosti CYRRUS, a. s. „Vloni činil celkový objem obchodů 105 miliard korun. V letošním roce dosáhly již během prvních devíti měsíců veškeré naše obchody hranice 93 miliard korun,“ dodává Procházka.

V současné době zaměstnává společnost CYRRUS 76 zaměstnanců, z toho 24 licencovaných makléřů. Hlavní sídlo společnosti je v Brně, pobočka v Praze.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy