Majordomus developerský úvěr od HVB Bank nabízí flexibilní řešení ve výstavbě rezidenčních i komerčních projektů

26.10.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


HVB Bank přichází s Majordomus developerským úvěrem, který lze využít jednak na financování developerských a polyfunkčních projektů, tak na nákup pozemků a jejich zasíťování a nebo k financování bytové výstavby.

Klienti mohou využít úvěr ve výši od 15 do 200 milionů korun, který je limitován 85 procenty celkových investičních nákladů.

„Doba splatnosti úvěru je stanovena na dobu výstavby a dva následující roky, při splácení úvěru z výnosu z pronájmu nemovitosti až 15 let,“ vysvětluje Jiří Doubravský, ředitel odboru Financování nemovitostí HVB Bank. Každý klient má možnost nechat si připravit nezávaznou nabídku na financování projektu a také následný odhad nemovitosti poskytuje HVB Bank zdarma.

Dílčí čerpání úvěru je závislé na tom, jak postupují stavební práce. Provádí se klasickým bezhotovostním převodem na účet dlužníka. Čerpání je podmíněno doložením příslušných faktur, platné úvěrové dokumentace, zajišťovacích instrumentů a splněním všech podmínek pro čerpání úvěru. „Klienti mohou samozřejmě využít také možnosti částečného nebo úplného předčasného splacení úvěru, a to kdykoliv během jeho čerpání,“ ujišťuje Jiří Doubravský.
 
Tímto ale výhody Majordomus developerského úvěru nekončí. HVB Bank nabízí také zvýhodněné hypoteční úvěry pro koncové zákazníky, tedy budoucí kupující, ať již formou zvýhodněných sazeb nebo snížených poplatků.

V oblasti financování nemovitostí není HVB bank žádným nováčkem. Hypotéku Majordomus nabízí již od roku 1999, kdy jako jediná banka dokázala nabídnout individuální poradenství. Svým úspěšným produktem v oblasti developerského financování, Majordomus developerským úvěrem, tak banka navázala na dlouholeté zkušenosti v oblasti financování velkých projektů a zaměřila se na střední a malé projekty. „Máme vyzkoušené procesy, které fungují, ke klientům zaujímáme individuální přístup a společně dokážeme najít řešení šité na míru,“ říká Jiří Doubravský.

HVB Bank již financovala výstavbu více než 4 tisíc bytů, mezi které patří například rezidence Filmařská, bytový dům Slovan, bytové domy Tišnov, bytové domy Líšeň nebo centrum bydlení Líšeň.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy