Penzijním fondem roku se znovu stal PFČP

27.10.2006 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) obhájil titul nejlepšího penzijního fondu, když se znovu umístil na 1. místě v kategorii Penzijní fond roku v rámci ocenění MasterCard Banka roku 2006. Organizátor ankety, společnost Fincentrum Media a její partneři, letos uspořádal jubilejní, již pátý ročník prestižní soutěže.

„Obhájení loňského vítězství v soutěži MasterCard Banka roku 2006 si mimořádně vážíme. Je významným potvrzením dlouhodobě vynikajících výsledků PFČP a důkazem důvěry, kterou našemu fondu svěřil již téměř jeden milion klientů. Vítězství je také oceněním vysoce profesionální práce všech našich zaměstnanců, “ říká Pavel Němec, výkonný ředitel  pro obchod a marketing. 
PFČP v uplynulém roce upoutal pozornost především pokračujícím dynamickým růstem. Objem jeho aktiv v září meziročně vzrostl o 19 % na současných 30,1 miliardy korun. Nepolevoval ani příliv nových klientů, jejichž počet se za stejné období zvýšil o více než 10 %. PFČP tak v současnosti pečuje o 931 tisíc penzijně připojištěných osob.
Úspěch rovněž zaznamenala mateřská společnost PFČP, Česká pojišťovna, která dominovala v kategorii pojišťovacích ústavů. Skupina ČP tak tímto dvojnásobným vítězstvím v anketě získala pomyslný „double“. Triumf největší tuzemské pojišťovací skupiny navíc doplnilo druhé místo produktu DYNAMIK Plus, který zabodoval v kategorii životního pojištění.
Cílem soutěže MasterCard Banka roku je ocenění kvality produktů a finančních institucí působících v ČR. Anketa má zároveň ambici napomáhat drobným klientům v orientaci na pestrém finančním trhu. O vítězství v osmi z deseti kategorií rozhoduje odborná porota složená z několika desítek osobností, mezi nimiž jsou manažeři významných firem, zástupci médií, akademické sféry a státní správy. Hlasování probíhá korespondenční formou pod notářským dohledem, stejně jako zpracování výsledků.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy