Hypoteční banka půjčí až 5 milionů dočasně bez jakéhokoliv zajištění

01.11.2006 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


ypoteční banka nabízí nově předhypoteční úvěr, u kterého nepožaduje, na rozdíl od dosud dostupných na trhu, žádné zajištění. Dokládá tak svoji širokou nabídkou služeb a neustálými inovacemi, že je největším specialistou na hypotéky u nás.

Klient díky tomu již nemusí o hypoteční úvěr žádat až tehdy, kdy je možné vložit na nemovitost zástavní právo. Splní-li ostatní podmínky k poskytnutí hypotéky, banka mu peníze půjčí okamžitě. Svůj investiční záměr bude financovat z prostředků předhypotečního úvěru a ten splatí následným hypotečním úvěrem. Úroková sazba předhypotečního úvěru je garantovaná (jednotná pro všechny klienty) a činí 6,9 % p.a.

Předhypoteční úvěr, který je vždy účelově vázaný, lze získat i na celý investiční záměr (tj. na 100 % hodnoty nemovitosti), a to od 300 tisíc až do 5 milionů korun. Jeho splatnost je jeden rok a klient ho splatí z řádného hypotečního úvěru, který uzavírá současně s předhypotečním úvěrem. V době platnosti předhypotečního úvěru splácí klient pouze úroky, jistina je jednorázově splacena až z hypotéky, kterou klient již splácí obvyklým způsobem měsíčními splátkami. Do roka je tedy nutné mít k dispozici nemovitost, ke které je možné zřídit zástavní právo. To by již neměl být problém, protože z peněz získaných pomocí předhypotečního úvěru si klient potřebnou nemovitost pořídí.

Zajištění úvěru je základním předpokladem pro získání hypotéky. Zástavní právo k nemovitosti ve prospěch banky musí být zřízeno vždy, někdy však toto opatření velmi omezuje. „Předhypotečním úvěrem jsme vyšli vstříc klientům, kteří sice splňují všechny podmínky pro získání hypotéky, jen při podpisu hypoteční smlouvy nejsou ještě schopni zajistit úvěr zástavou nemovitosti. Například proto, že v rámci privatizace kupují byt od obce nebo si pořizují družstevní byt, který bude až následně převeden do osobního vlastnictví,“ vysvětluje Radka Papoušková, ředitelka odboru řízení produktů Hypoteční banky, a dodává: „Náš nový produkt přitom od klienta nevyžaduje zajištění jiným způsobem, jako je například zajištění úvěru ručením třetí osoby, zástavním právem k pohledávce či zástavním právem k nemovitosti a podobně.“

Poplatek za zpracování předhypotečního úvěru činí 2000 korun a měsíční poplatek za vedení a správu předhypotečního úvěru 150 korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy