Allianz dobrým řidičům zlevňuje povinné ručení o pět procent

07.11.2006 | , Allianz
Tiskové zprávy


Allianz pojišťovna bude i v příštím roce pokračovat v cenové segmentaci povinného ručení podle regionů.

„Základní sazby pro příští rok nezvyšujeme, proto řidiči, kteří jezdí bez nehody a mají nárok na bonus za bezeškodní průběh pojištění, zaplatí v roce 2007 o 5 % méně, než letos. Jedná se o více než 90 % našich klientů,“ potvrdila pro řidiče příznivou zprávu Zuzana Kepková, místopředsedkyně představenstva Allianz pojišťovny zodpovědná za neživotní pojištění.

Allianz pojišťovna bude i v příštím roce pokračovat v cenové segmentaci povinného ručení podle regionů, věku a podle toho, zda se jedná o podnikatele nebo soukromou osobu. Kromě této segmentace Allianz uplatňuje také systém bonus/malus, který upravuje pojistné v závislosti na individuálním škodním průběhu každého řidiče. Zároveň Allianz uznává bonusy i od ostatních pojišťoven v ČR, ale i ze zahraničí.

Detailnější segmentační kritéria umožňují pojišťovnám mnohem spravedlivěji stanovit pojistné v závislosti na počtu škod a výši pojistného plnění jednotlivých kategorií vozidel a řidičů. „Důsledným uplatňováním segmentace jsme dokázali udržet základní sazby povinného ručení pro příští rok na úrovni letošních sazeb,“ uvedla Zuzana Kepková. „Segmentace je však náročná na správu smluv, proto možná s jejím zavedením některé pojišťovny na našem trhu váhají,“ doplnila Zuzana Kepková.  

Například pětačtyřicetiletý majitel Škody Felicia 1.3, který žije v menším městě (do 90 000 obyvatel) a nezpůsobil v uplynulých sedmi letech žádnou nehodu, zaplatí u Allianz za povinné ručení jen 2 115,- Kč za rok. V regionech, kde Allianz nabízí nejnižší sazbu povinného ručení, žije cca 75 % obyvatel České republiky.

Další zajímavé snížení ceny pojistného, až o 11 %, získají klienti, kteří si sjednají povinné ručení se spoluúčastí na škodě. Jedná se o revoluční produkt povinného ručení, který Allianz pojišťovna nabízí jako jediná na českém trhu. Slevu poskytuje Allianz svým klientům také při sjednání povinného ručení na www.allianz.cz
 
V rámci povinného ručení Allianz získávají všichni klienti nárok na rozsáhlé asistenční služby. Narozdíl od většiny trhu mohou asistenční služby využívat řidiči nejen při nehodě, ale především při každé, i opakující se, poruše jejich vozidla.

Výhodné sazby nabízí Allianz pojišťovna také u havarijního pojištění,  při sjednání obou pojištění současně navíc klient získá další, pětiprocentní slevu ze sazby havarijního pojištění. Povinné ručení i havarijní pojištění je možné sjednat u všech obchodních zástupců Allianz a ve všech pobočkách Komerční banky. V klidu domova a ještě se zajímavou slevou si pak mohou řidiči sjednat povinné ručení na internetových stránkách.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy