Získat úvěr na bydlení u Hypoteční banky je díky čtyřem novinkám snazší

07.11.2006 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Čtveřici novinek v úvěrových produktech uvádí na trh Hypoteční banka.

Nově mohou klienti navýšit hypotéku na stavbu, požádat o vyšší neúčelový úvěr i uhradit poplatek za zpracování úvěru přímo z hypotéky a pořídit si bez úspor i bytový dům. Získat úvěr na bydlení tak je opět jednodušší a výhodnější. „Vycházíme vstříc požadavkům zejména těch klientů, kteří si staví či rekonstruují nemovitost, nebo uvažují o americké hypotéce. Připravené změny jim umožní půjčit si více nebo zkombinovat úvěr s dalšími finančními produkty a snadněji na hypotéku dosáhnout,“ konstatuje Radka Papoušková, ředitelka řízení produktů Hypoteční banky.

První novinka, s níž Hypoteční banka přichází, je možnost navýšit hypoteční úvěr na stavbu nebo rekonstrukci nemovitosti až o 20 % nad doložený rozpočet stavby. Klient může zapomenout na starosti s tím, jak bude financovat nákup materiálu a stavební práce, jestliže náklady nepředvídatelně stoupnou, vzroste daň z přidané hodnoty a podobně. I nadále platí, že účel využití peněz z hypotéky je nutné doložit např. fakturami.
 
Až dosud poskytovala Hypoteční banka Americkou hypotéku, na níž si lze pořídit cokoliv, standardně do výše jednoho milionu korun. Od listopadu mohou klienti čerpat tento neúčelový úvěr až do pěti milionů korun. Nově také mohou použít část Americké hypotéky k uhrazení poplatku za zpracování úvěru.
 
Cestu k získání hypotéky zjednodušuje třetí novinka Hypoteční banky, která dovoluje poplatek za zpracování úvěru uhradit z peněz z hypotéky. Konkrétně z neúčelové části hypotéky. S ní klienti Hypoteční banky získávají zároveň s úvěrem na investici do nemovitosti část finančních prostředků, které lze použít na cokoliv, a to za stejně nízkou úrokovou sazbu. Navíc ji mohou předčasně kdykoliv bez sankcí splatit. Poplatek za zpracování úvěru činí 0,7 % z výše hypotečního úvěru, minimálně
6000 Kč, maximálně 25 000 Kč a je hrazen jen v případě, že je úvěr schválen.

Poslední novinka klientům umožňuje využít stoprocentní hypotéku i na pořízení bytového domu. Dříve bylo možné hypotéku za tímto účelem získat maximálně do 85% hodnoty nemovitosti. Podmínkou je, že v bytovém domě bude aspoň jedna bytová jednotka sloužit k vlastnímu bydlení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy