HVB Bank ruší poplatky a uvádí na trh další věrnostní kartu

08.11.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


HVB Bank ruší od listopadu další poplatky u svých kartových produktů.

Držitelé kreditních co-brandovaných karet VISA HYPO stavební spořitelna, VISA GENERALI a VISA/ČSA nyní neplatí žádné poplatky za zasílání měsíčního výpisu z transakcí kreditní karty. Původní poplatek činil 12 Kč. HVB Bank zrušila v průběhu roku některé poplatky i u dalších co-brandovaných kreditních karet a došlo také ke snížení poplatku za vedení účtu u kreditní karty HVB ze 60,- Kč na 30,- Kč měsíčně.

Kromě změn v ceníku, ke kterým HVB Bank přistupuje od 1. listopadu, banka rozšiřuje své portfolio co-brandovaných karet a ve spolupráci s penzijním fondem Winterthur nabízí novou platební věrnostní kartu VISA Electron Winterthur Club.

Klienti penzijního fondu Winterthur mohou díky kartě VISA Electron Winterthur Club využívat celou řadu  originálních výhod. Držitelé karty získají nejen 0,3 procentní bonus z každého nákupu kartou v České republice i v zahraničí, ale navíc získává při placení touto kartou od vybraných partnerů další slevy. Ty jsou, spolu s bonusem 0,3 %, směrovány přímo na účet penzijního připojištění držitele karty a navyšují tak výrazným způsobem naspořenou částku na penzijním připojištění.

„Jsme rádi, že můžeme být u zrodu opravdu unikátní karty. Koncept, kdy platební věrnostní karta umožňuje jejímu držiteli navyšovat naspořenou částku penzijního připojištění prostřednictvím každodenních nákupů u obchodníků, je v současné době v České republice ojedinělý,“ řekla Petra Kopecká, tisková mluvčí HVB Bank Czech Republic.

Do věrnostního programu jsou zatím zapojeny čerpací stanice Benzina, síť drogerií Droxi a cestovní kancelář Exim Tours. Do programu se v nejbližší době zapojí také hypermarkety, prodejny oblečení, sportovních potřeb, elektro a dalšího zboží. Klienti také získávají při rychlé aktivaci karty jednorázový příspěvek na účet penzijního připojištění ve výši 100 Kč. Vydání a vedení karty je v prvním roce zcela zdarma.

Klienti si mohou velmi jednoduše kdykoliv ověřit stav svého účtu penzijního připojištění a to prostřednictvím označené bankomatové sítě, klientského centra nebo Internetu. Kvůli věrnostní kartě Winterthur není potřeba zakládat zvláštní bankovní účet a úvěrové splátky lze nastavit automaticky formou 100% inkasa.

Karta Winterthur Club má samozřejmě také standardní platební funkce - mezinárodní platnost, předschválený limit ve výši až 30 tisíc korun, klienti mohou využít bezúročného období v trvání 45 dní. V případě nevyužití bezúročného období činí úroková sazba 1,95 % měsíčně. Držitelé karty nebudou v prvním roce hradit žádné měsíční poplatky a pokud jejich bezhotovostní obrat na kartě přesáhne 35 tisíc korun ročně, pak budou od poplatků osvobozeni i v dalších letech. V opačném případě činí roční poplatek 360 Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy