Aktiva PFČP ve 3. čtvrtletí přesáhla 30 miliard

09.11.2006 | , PFČP
Tiskové zprávy


Objem aktiv Penzijního fondu České pojišťovny (PFČP) na konci září překonala hranici 30 miliard korun, což v meziročním srovnání znamená nárůst o 19%.

Počet klientů PFČP přitom stoupl na 931 tisíc a fond tak dále zvýšil svůj náskok před konkurencí. Zisk společnosti za stejné období činil 610 milionů korun. 
Dohromady v tomto roce již vložili klienti do PFČP celkem 5,7 miliardy, přičemž ve stejném období loňského roku to bylo 4,5 miliardy korun. Růst objemu spravovaných prostředků souvisí s trvalým přílivem nových klientů a se stoupající výší průměrné úložky. „Při takovém tempu růstu lze očekávat, že se během příštích měsíců staneme největším penzijním fondem i z pohledu spravovaných aktiv,“ říká ke čtvrtletním výsledkům Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP.
Nepolevuje ani zájem klientů o sjednání penzijního připojištění. V letošním roce uzavřelo smlouvu s PFČP již 121 tisíc lidí. „Hlavními tahouny poptávky zůstávají zaměstnavatelé, zejména malé a střední podniky. Díky nim vstupují do systému stále mladší klienti,“ dodává Tomáš Matoušek.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy