Skupina Winterthur zvýšila čistý zisk o 37 %

13.11.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Za prvních devět měsíců roku 2006 vykázala skupina Winterthur čistý zisk ve výši 1,085 miliardy švýcarských franků (CHF).

Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku jde o 37% navýšení. Celkový obrat skupiny dosáhl 24,7 miliardy CHF, což je nárůst o 11 %. Na letošních úspěšných výsledcích skupiny se podílel také Winterthur v České republice. Objem spravovaných aktiv Winterthur pojišťovnou v ČR meziročně vzrostl o 21 %, u penzijního fondu byl nárůst 12,5 %.

„Velkou pozornost v tomto roce věnujeme spolupráci se zaměstnavateli. Příspěvky na penzijní připojištění a životní pojištění jsou stále oblíbenější formou mimoplatových benefitů nabízených zaměstnancům a zájem o ně poroste i do budoucna. Meziroční nárůst objemu spravovaných aktiv ukazuje, že s kvalitou našich produktů jsou klienti spokojeni,“ řekl generální ředitel Winterthur pro ČR a SR Petr Žaluda.

Životní pojištění a penzijní připojištění
V segmentu životního pojištění vzrostl celkový obrat skupiny Winterthur o 15 % na 17,2 miliardy CHF. K růstu pojistného u tradičních produktů přispěly hlavně kolektivní životní pojištění ve Švýcarsku, zdravotní pojištění v Německu a životní pojištění společnosti DBV v Nizozemí. K růstu v oblasti produktů investičního typu přispěla hlavně Velká Británie v souvislosti se změnami daňových zákonů z dubnu 2006 a větší objemy příspěvků ve Španělsku, střední a východní Evropě, Japonsku a Hongkongu.

Neživotní pojištění
Ve srovnání s obdobím prvních devíti měsíců roku 2005 vzrostlo předepsané hrubé pojistné v segmentu neživotního pojištění o 2 % na 7,5 miliardy švýcarských franků.Toto zvýšení odráží růst na trzích ve Švýcarsku a Španělsku.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy