Obchodní bilance ČMSS za deset měsíců 2006 je rekordní

13.11.2006 | , ČMSS
Tiskové zprávy


Obchodní výsledky Českomoravské stavební spořitelny za říjen 2006 navázaly na její vynikající výkonnost v předchozích měsících tohoto roku.

Rekordní objemy zaznamenává ČMSS v poskytnutých úvěrech na bydlení, nárůsty eviduje v nových smlouvách o stavebním spoření a výborné výsledky si připisuje i v penzijním připojištění a investicích do podílových fondů, jejichž prodej zprostředkovává.

  •  Úvěrový obchod za deset měsíců roku 2006 překročil 19 miliard korun
    V období leden až říjen 2006 poskytla ČMSS klientům na jejich bytové potřeby 60 523 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v celkovém objemu 19,2 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 12,1 procenta.
    Jen v říjnu 2006 poskytla Liška překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v objemu přes 2 miliardy korun, tj. o 24 procent vyšším než ve stejném měsíci loňského roku.
    „Téměř každý třetí úvěr pro financování bydlení obyvatel pochází od nás a to chceme udržet i nadále,“ komentuje bilanci člen představenstva ČMSS Manfred Koller.
  •  Celková cílová částka nových smluv o stavebním spoření uzavřených za deset měsíců roku 2006 přesáhla 61 miliard korun
    V meziročním srovnání vykazuje celková cílová částka vysoký nárůst: 10,5 miliardy korun, což představuje nárůst o téměř 21 procent. Růstový trend potvrzuje i vysoká hodnota průměrné cílové částky v měsíci říjnu, která činí téměř 269 tisíc korun. Výše cílové částky uzavíraných smluv přitom vypovídá hodně o budoucích investicích klientů do bydlení.
  •  Počet nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky se již přiblížil hranici 240 tisíc
    Skutečnost, že za tři čtvrtletí roku 2006 uzavřeli finanční poradci ČMSS celkem 210 902 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky, je také velmi pozitivní. Meziroční nárůst představuje 23 750 smluv a potvrzuje vedle kvalit poradenství ČMSS i jedinečné postavení stavebního spoření mezi dalšími produkty finančního trhu.
    „V souvislosti s očekávaným růstem úrokových sazeb na trhu počítáme s tím, že poptávka po stavebním spoření a jeho úvěrech dále poroste,“ zdůrazňuje Manfred Koller.
  •  V penzijním připojištění zprostředkovali finanční poradci téměř 62 tisíc smluv a v podílových fondech investice dosahující bezmála 2,2 miliardy korun
    Výborné výsledky zdobí bilanci ČMSS také v penzijním připojištění a v podílových fondech. Meziroční nárůst počtu uzavřených smluv ČSOB penzijního připojištění dosáhl 15,1 procenta a nárůst investic v podílových fondech, jejichž prodej ČMSS zprostředkovává, je 74,5 procenta.

Tradičně největší zájem o uzavření smlouvy o stavebním spoření je v závěru roku. A právě v tomto období lze jeho výhody rozšířit o výhru v atraktivní soutěži S Liškou kolem světa.
Soutěže o cestu kolem světa v hodnotě 250 000 Kč a dalších 70 zájezdů po 10 000 Kč se může zúčastnit každý, kdo v období od 1. listopadu 2006 do 31. prosince 2006 uzavře s ČMSS smlouvu o stavebním spoření s cílovou částkou 250 000 Kč a vyšší. Nebo zvýší cílovou částku u své stávající smlouvy o stavebním spoření minimálně o 250 000 Kč. Anebo podá žádost o poskytnutí překlenovacího úvěru/úvěru ze stavebního spoření. Výše úvěru přitom nerozhoduje.


  •  Nová i následná smlouva o stavebním spoření, zvýšení cílové částky, žádost o překlenovací úvěr nebo úvěr ze stavebního spoření, smlouva o penzijním připojištění nebo investice do podílových fondů, jejichž prodej ČMSS zprostředkovává, se všemi těmito produkty mohou klienti získat v závěru jako dárek plyšovou lišku. A protože smlouva o stavebním spoření je klíčovou položkou rodinného finančního portfolia, bude mít podobu přívěsku ke klíčům.
     

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy