Penzijní fondy ČSOB neustále rostou

20.11.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Ve třetím čtvrtletí letošního roku přibylo nejvíce nových klientů penzijním fondům ČSOB. S více než 18 tisíci novými aktivními klienty tak ČSOB zaznamenala největší nárůst na trhu.

Vyplývá to ze zveřejněného přehledu výsledků Asociace penzijních fondů ČR. V meziročním srovnání podíl ČSOB v počtu klientů vzrostl o rekordních 1,4 %. Ke konci října 2006 měly penzijní fondy ČSOB více než 510 000 klientů, a jsou tak čtvrtým největším poskytovatelem penzijního připojištění u nás.

„Od začátku roku nám přibylo více než 65 tisíc aktivních účastníků. Za to, že se nám podařilo překonat všechny naše největší konkurenty, vděčíme především skvělé práci distribučních sítí,“ komentuje výsledky obchodní ředitelka ČSOB PF Stabilita Kateřina Štěrbová. Penzijní připojištění s ČSOB lze uzavřít nejen na pobočkách banky, ale i u více než 2 200 obchodních zástupců ČMSS i na všech poštách v České republice.

Skupina ČSOB má v současné době ve svém portfoliu vedle ČSOB PF Stabilita a ČSOB PF Progres také Hornický penzijní fond Ostrava a Zemský penzijní fond. Všechny čtyři fondy byly v uplynulých letech úspěšné ve zhodnocování příspěvků svých klientů. ČSOB PF Progres připsal za rok 2005 nejvyšší zhodnocení na trhu ve výši 5,0 %; HPFO 4,8 %, ZPF 4,6 % a ČSOB PF Stabilita 4,0 %.

ČSOB Penzijní fond Progres získal za své výsledky i ocenění pro nejlepší penzijní fond roku – Zlatou korunu 2006.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy