DEMENTI

24.11.2006 | , Citibank
Tiskové zprávy


Citibank důrazně dementuje informaci dnešních médií,  o tom, že klienti Citibank byli napadeni falešnými emaily. Citibank nezaznamenala žádný útok na účty svých klientů. Informaci medií Citibank jednoznačně odmítá a je připravena žádat o tiskovou opravu.

„Článek uveřejněný v dnešních médiích se absolutně nezakládá na pravdě. Citibank v současné době nezaznamenala žádný útok na účty svých klientů a žádný z našich klientů neutrpěl jakoukoliv finanční ztrátu,“ uvedl generální ředitel Citibank Javed Kureishi.

Prioritní snahou Citibank a.s. je chránit své klienty, proto je banka pravidelně informuje o nebezpečí těchto podvodných emailů, a to prostřednictvím zasílaných výpisů z účtu, samostatnými dopisy, informačním letáčkem a varováním umístěným na internetových stránkách www.citibank.cz. Navíc Citibank s platností od 28. října 2006 rozšířila bezpečnost svého internetového bankovnictví o autentizační kalkulátor Bezpečnostní klíč.

Výskyt podvodných e-mailů (tzv. phishing) není v bankovním světě žádnou novinkou. Na českém bankovním trhu se tyto emaily objevily během letošního roku hned několikrát u různých bank. Citibank byla podvodnými emaily napadena v březnu 2006. Díky rychlé reakci Citibank, která okamžitě začala kontaktovat své klienty prostřednictvím telefonu, rozeslala SMS a e-mailové zprávy s varováním a upozorněním, aby na podobné e-maily v žádném případě nereagovali, žádný z jejích klientů neutrpěl finanční ztrátu. Citibank rovněž aktivně spolupracovala s orgány činnými v trestním řízení a výsledkem této spolupráce bylo  zatčení osmi lidí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy