Dvě novinky ČSOB pro lepší bydlení – snadnější Předhypoteční úvěr a Expresní ocenění bytu zdarma

28.11.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Od listopadu 2006 ČSOB rozšířila možnosti využití Předhypotečního úvěru a také výrazně zjednodušila jeho poskytování.

Předhypoteční úvěr ČSOB teď kromě jiného řeší jednu z velkých starostí spojenou s nákupem družstevních bytů, kterou je nutnost zástavy další nemovitosti v osobním vlastnictví. „Družstevní byty tvoří přibližně 40 % nabídky největších realitních kanceláří. Rozšířením a zjednodušením naší služby tak vycházíme vstříc přání řady klientů, kterým naše novinka usnadní cestu k vlastnímu bydlení,“ vysvětluje Jan Klouček, který v ČSOB odpovídá za úvěry na bydlení. V současnosti je přibližně 550 000 bytů z bytového fondu České republiky právě v družstevním vlastnictví.

ČSOB Předhypoteční úvěr mohou zájemci nově získat i na výstavbu nemovitosti. Banka navíc nově posuzuje předhypoteční úvěr společně s hypotečním úvěrem přímo na pobočce během jednoho jednání. Klient si tak oba úvěry vyřídí rychle a jednoduše. Jakmile je možné nemovitost zastavit, je předhypoteční úvěr ihned převeden na hypoteční. Po celou dobu trvání Předhypotečního i hypotečního úvěru hradí klient pouze jeden poplatek za vedení účtu, poplatek za čerpání úvěru navíc není vůbec účtován. Bez jakéhokoliv zajištění či ručitele klient získá 200 tisíc až 5 milionů korun.
Cenová mapa bytů České republiky: Expresní ocenění bytu zdarma
Vyřízení odhadu bývá poměrně zdlouhavé a vyžaduje řadu dokumentů. Odhadce si musí nemovitost prohlédnout a stanovení odhadní ceny můžete trvat i několik týdnů.
Odhad bytu hned a zdarma nabízí ČSOB prostřednictvím nové služby Expresní ocenění bytu. „Platba za ocenění nemovitosti doposud patřila mezi náklady, s nimiž musel počítat každý, kdo žádal o hypotéku. Díky dlouholetým a expertním znalostem našich hypotéčních poradců dokážeme spočítat hodnotu bytu zdarma přímo na místě a bez nutnosti předkládat jakékoliv doklady či potvrzení,“ řekl Jan Klouček.
Expresního ocenění bytu mohou v ČSOB využít všichni, kdo si chtějí koupit již dokončený byt a žádají o hypotéku do 5 milionů korun a do 85 % hodnoty zastavované nemovitosti.
Nová služba funguje na základě cenové mapy nemovitostí, kterou finanční Skupina ČSOB sestavila z údajů, jež mají její odborníci k dispozici. Novinka je určena pro všechny, kteří plánují koupi bytu v České republice ve městech nad 10 tisíc obyvatel. V současnosti se jedná o 119 měst a všechny obce z okresů Praha-východ, Praha-západ a Brno-venkov.
Zájemci o nové bydlení mohou stále ještě využít nabídky zvýhodněné ČSOB Půjčky na lepší bydlení, která je až dokonce roku nabízena bez poplatku za zpracování. 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy