Již více než 3500 klientů získalo Profi úvěr bez finančních výkazů

30.11.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Za tři měsíce využilo více než 3500 podnikatelů, malých a středních podniků možnosti financovat své potřeby Profi úvěrem bez nutnosti předložení finančních výkazů.

Stávající klienti z řad podnikatelů, malých a středních podniků, kteří mají účet u KB alespoň 6 měsíců, mohou získat Profi úvěr až do výše 500 tisíc korun, aniž by museli předkládat finanční výkazy. Další velkou výhodou je také zkrácená doba schvalovacího procesu, díky níž je možné tento typ úvěru získat okamžitě při první návštěvě. „Náš cíl nabídnout klientům snadno dostupný a administrativně nenáročný úvěr se nám, podle vývoje zájmu o Profi úvěr, podařilo naplnit. V meziročním srovnání tří posledních měsíců se počet poskytnutých Profi úvěrů více než zdvojnásobil. Největší zájem je o půjčky od 150 do 350 tisíc korun. Přes 60 procent všech poskytovaných podnikatelských úvěrů je právě zrychleným způsobem,“ říká vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví KB Monika Truchliková.
Zjednodušený Profi úvěr lze čerpat především na běžné provozní financování, a to bez nutnosti zajištění. Úroková sazba se běžně pohybuje od 5,9 procenta p.a. Výraznou úsporu představuje také úplné odstranění poplatků za vyhodnocení a zpracování žádosti o úvěr. Informace o aktuální výši dostupných úvěrů, které klient KB může získat bez dokládání příjmů či finančních výkazů (Profi úvěr, Kreditní karta a Povolený debet), je od října 2006 uváděna jak na výpisech z účtu, tak v rámci internetového bankovnictví Mojebanka.
V oblasti financování podnikatelů, malých a středních podniků zaujímá KB vedoucí pozici na trhu, což je plně v souladu s její strategií. Celkový objem půjček v tomto segmentu se k 30.září 2006 zvýšil o 14 procent na 61,9 mld. korun, z čehož půjčky malým podnikům vzrostly o 29 procent na 11,5 mld. korun.
Profi úvěr je produkt určen stávajícím i novým klientů KB z řad podnikatelů a malých a středních podniků. Mezi úvěry poskytovanými  podnikatelům a malým podnikům představuje Profi úvěr více než 80procentní podíl.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy