Společnost Linet ze Želevčic se stala Firmou roku 2006

01.12.2006 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Vítězem celorepublikového klání soutěže Poštovní spořitelna roku 2006 se stala společnost Linet ze Želevčic u Slaného ve Středočeském kraji. irma zabývající se výrobou nemocničních postelí si získala největší přízeň poroty ve finálovém klání, které proběhlo během slavnostního večera v Českém muzeu hudby v Praze. Na druhém místě se umístila společnost Grisoft z Brna, třetí příčka patří firmě Kofola z Prahy.

Do finále postoupilo 14 vítězů krajských kol. Oproti této fázi mohla finálová porota hodnotit také marketingové a obchodní řešení a pohotovost v rozhovoru s moderátorem. „Do finále se dostaly firmy, které v předešlých kolech prokázaly hlavně svoji ekonomickou zdatnost. Nyní došlo i na přímou konfrontaci se samotnou porotou, ve které zasedli jak zástupci partnerů soutěže, tak například Hospodářské komory nebo Asociace malých podniků a živnostníků,“ řekl Miloš Růžička, Managing Director pořádající agentury Bison & Rose.

Firma Linet se v relativně krátké době v oboru propracovala mezi pět největších firem světa. Vlastní přes třicítku patentovaných a chráněných řešení a 15 zlatých medailí z veletrhů.. „Musím poděkovat naším zákazníkům, protože si kupují produkty, které my chceme. Pak samozřejmě i zaměstnancům a nakonec porotě,“ řekl zástupce firmy Zbyněk Frolík bezprostředně po vyhlášení výsledků.

Do soutěží Makro Živnostník roku a Poštovní spořitelna Firma roku se celkem přihlásilo na 2000 podnikatelských subjektů z celé České republiky. Krajská kola soutěže byla uzavřena v říjnu, kdy odborné komise vyhodnotili regionální vítěze a ti postoupili do celorepublikového finále. Tam se sešla domácí špička v oborech jako stavebnictví, strojírenství, lesnictví, energetika, potravinářská výroba ale i vývoj software a jiné. „Zástupci těchto firem určitě pokládají účast svých podniků ve finále prestižní soutěže za významný krok pro budoucnost jejich podnikání. Pro nás je nejdůležitější, že celá akce splnila svůj účel. Nejen, že jsme poukázali na úspěšné podnikatelské subjekty a po zásluze je ocenili, ale umožnili jsme také všem účastníkům soutěže získat povědomí o své konkurenceschopnosti v rámci českého trhu,“ doplňuje hlavní účel celého klání Růžička.

Během slavnostního večera byl vítěz nejen oceněn prestižním titulem Firma roku 2006, ale získal také řadu hodnotných cen. Mimo jiné se jedná o Škodu Octavia na půl roku zdarma.     

Pořadí finalistů:
1. místo –  Linet
2. místo –  Grisoft
3. místo –  Kofola
4. místo –  Chovservis
5. místo –  Strojon
6. místo –  Remak
7. místo –  Ardeapharma
8. místo –  V-NASS
9. místo –  Envinet, Uniles
11. místo –  Chodská, LTA
13. místo –  BC Morava, Cukrárna Ondra

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy