MAX 8 - nový zajištěný fond v nabídce KB

04.12.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka dnes uvedla na trh další zajištěný fond MAX 8 - světový zajištěný fond.

Jde o otevřený podílový fond, který umožní klientům podílet se na růstu světových kapitálových trhů při 100% zajištění návratnosti investice ke dni splatnosti fondu. Podílové listy fondu MAX 8 – světový zajištěný fond lze koupit na všech 367 pobočkách KB, prostřednictvím telefonního bankovnictví Expresní linka nebo internetového bankovnictví Mojebanka.
Max 8 - světový zajištěný fond je určen konzervativním investorům, kteří by se rádi podíleli na vývoji světových kapitálových trhů, současně ale nechtějí podstupovat riziko, které je s investicí do akcií spojené. Max 8 zajišťuje 100% návratnost investice ke dni
splatnosti fondu, jehož investiční horizont činí 5 let. Výkonnost fondu je vázána na výkonnost referenčního portfolia, které je složeno z 30
geograficky a odvětvově různorodých akcií významných mezinárodních společností (např. Nestle SA, France Telecom SA, Volvo AB, RWE AG, Electrolux AB, Logica CMG PLC, Mitsubishi Corp, Mattel Inc a další), z nichž každá má shodnou počáteční váhu 3,3 %. Konečný výnos je aritmetickým průměrem započtené výkonnosti těchto 30 akcií ke dni splatnosti s tím, že spodní hranice výkonnosti je ohraničena 1,45násobkem nejméně výkonné akcie a horní hranice výkonnosti je limitována 45 %. „Tato konstrukce fondu umožňuje dosáhnout zajímavé zhodnocení i při stagnaci či mírném poklesu referenčního portfolia. Jestliže například každá z 30 akcií, ze kterých se portfolio skládá, neklesne pod svoji počáteční hodnotu, zajistí složení fondu maximální výnos 45 %. Naši klienti investovali do zajištěných fondů KB od roku 2004, kdy jsme představili první z nich, celkem téměř 5 miliard korun. Investice do posledního fondu MAX 7 dosáhla téměř 0,9 miliardy korun, což dokazuje stoupající oblíbenost těchto fondů u našich klientů,“ vysvětluje výkonný ředitel pro marketing KB Zdeněk Mojžíšek.
Minimální investice je 10 000 Kč. Upisovací období fondu trvá od 4.prosince 2006 do 5.března 2007. Doba trvání fondu je 5 let a jeden týden od ukončení upisovacího období, tj. den splatnosti fondu je 12.března 2012.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy