ČSOB nejlepší bankou roku 2006 v ČR podle The Banker

05.12.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB získala ocenění Nejlepší banka roku 2006 v ČR v žebříčku, který každoročně sestavuje odborný časopis The Banker z vydavatelské skupiny Financial Times.

„Ocenění, kterým časopis označuje jednu vybranou banku v každé ze 137 zemích světa, je uznáním jejího celkového výkonu, zahrnujícího jak finanční kriteria, tak kvalitativní úspěchy a strategické iniciativy“, píše The Banker ve svém prosincovém vydání. „Kriteria pro výběr jsou založena na detailním dotazníku, podle nějž náš globální redakční tým posuzuje nejen poslední finanční výsledky, růstová tempa a výkonové ukazatele za celé předcházející období, ale také technologie, akvizice a strategický rozvoj“, dodává časopis.

„ČSOB, objemem aktiv největší banka v ČR, udržela vedoucí tržní pozici a zaznamenala 49,7% růst zisku a 20% expanzi své bilance. ČSOB těží z řady klíčových iniciativ včetně zjednodušování procesů v oblasti retailového bankovnictví a ve službách pro malé a střední podniky a efektivního využívání multibrandingové strategie. Korporátním klientům přinesla ČSOB nové produkty na internetové platformě a posílila synergie se svou mateřskou KBC sdílením vnitřních služeb a založením společných produktových továren“, zdůvodnil The Banker ocenění pro ČSOB.

Pavel Kavánek, generální ředitel ČSOB, ocenění komentoval těmito slovy: „Aniž bychom ztráceli tržní pozici jinde, nepřetržitě posilujeme naši pozici tam, kam soustřeďujeme většinu úsilí: na financování bydlení s 32% podílem, na podílové fondy s 27% tržním podílem, na financování MSP. A přitom se nám daří udržovat jedno z nejkvalitnějších úvěrových portfolií v zemi. Naším cílem je rozvíjet úspěšný koncept distribuce pod několika obchodními značkami, udržet vysokou schopnost inovací a posílit naši operační a distribuční excelenci“. „Ocenění zohledňuje i fakt, že ČSOB prošla úspěšnou transformací naší firemní kultury a přístupu ke klientům a zaměstnancům,“ uzavírá Kavánek.

ČSOB obdobně jako ostatní vítězové v jednotlivých zemích, současně získává prestižní Brackenovu cenu jako výraz skutečnosti, že svým výkonem patří k předním světovým finančním institucím.

Globální bankou roku 2006 („Global Bank of the Year“) byla vybrána Standard Chartered Bank, která byla vyhodnocena jako Banka roku v šesti zemích a dvou regionech najednou a rovněž získala nejvyšší ocenění v žebříčku společenské odpovědnosti (Corporate Social Responsibility). Kromě toho bylo uděleno ještě sedm nejvyšších ocenění v jednotlivých regionech světa.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy