Mikulášská nadílka klientům ČSOB:větší komfort, vyšší bezpečnost a levnější cena s elektronickými výpisy

05.12.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Klienti ČSOB, kteří si nepřejí dostávat informace o zůstatku na účtech do své dopisní schránky, mohou od nynějška zvolit bezpečnou elektronickou formu výpisů z účtů.

Dosud mohli požádat o výpisy zasílané e-mailem, ale byli vždy upozorněni na to, že e-mailová komunikace neposkytuje dostatečnou ochranu dat. Nyní budou dostávat elektronické výpisy přímo v zabezpečeném prostředí ČSOB Internetbankingu 24 (fyzické osoby) a ČSOB BusinessBankingu 24 (malé a střední firmy). V prostředí internetového bankovnictví bude možné uchovávat archiv až 18 měsíčních výpisů. Až klienti obdrží první elektronické výpisy, budou se moci rozhodnout, zda odhlásí ty dosavadní papírové – a ušetří tak (od 1. ledna 2007) na poplatku za vedení účtu 10,- Kč měsíčně. Současně bezpečnost aplikace Internetbanking 24 dále zvyšuje možnost přihlašovat se do ní jednorázovým autentizačním klíčem, který banka zasílá jako SMS na mobilní telefon určený majitelem účtu.

„ČSOB soustavně zvyšuje komfort klientů inovacemi elektronických aplikací. Toto je způsob, jak snižovat náklady na vedení účtu. Nejvyšší standard zabezpečení elektronického bankovnictví je v ČSOB dostupný pro všechny a dokonce za nižší cenu,“ vysvětluje David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví ČSOB, a dodává: „Každému zákazníkovi nabízíme nyní 30 dní na to, aby si mohl vyzkoušet, jak se pracuje s elektronickými výpisy. Pokud se rozhodne u služby zůstat, zlevníme mu od ledna vedení účtu“.

Služba v případě zájmu klientů postupně nahradí jak rozesílání výpisů dopisními obálkami, tak e-mailem a pro klienty rozhodujícím způsobem posiluje zabezpečení citlivých osobních informací. Elektronické výpisy jsou totiž uloženy přímo v bankovní aplikaci a chráněny vstupními hesly (autentizačním SMS klíčem) a autorizačním SMS klíčem. Oproti dříve zasílaným e-mailovým výpisům jsou tak nové elektronické výpisy ochráněny standardem zabezpečení elektronického bankovnictví ČSOB, která je v této oblasti technologickým lídrem na českém trhu.

„Nová služba zásadním způsobem usnadňuje klientovi mít on-line přehled o historii pohybů na svém účtu. Navíc odpadne přemíra papírů či starosti s archivací dokladů,“ řekl  David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví ČSOB.

Každý uživatel si výpis může zobrazit výpisy až za posledních 18 měsíců , uložit je anebo přeposílat do své emailové schránky. Nastavit lze také pravidelné automatické přeposílání. Výpisy je možné generovat hned v několika formátech – pdf, txt, html nebo xml.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy