Úvěr na bydlení Poštovní spořitelny: tahouna v nabídce úvěrů už využilo skoro 200 lidí

06.12.2006 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Nová půjčka na financování bydlení z nabídky Poštovní spořitelny, Spotřebitelský úvěr na bydlení, zaznamenala raketový start. Za první tři měsíce ho využilo už 195 klientů a půjčili si 23 milionu Kč.

„Úvěr na bydlení je hvězdou mezi našimi spotřebitelskými úvěry. Jen za listopad vzrostl počet klientů, kteří ho využili o 62 procent,“ prohlásil Libor Svoboda, ředitel vývoje produktů Poštovní spořitelny. „Ke konci listopadu jsme půjčili 195 lidem a celkový profinancovaný objem je více než 23 miliónů korun,“ upřesnil Libor Svoboda.

Úvěr na bydlení nabízí klientům úrokovou sazbu od 4,5 % a snadnější vyřízení než hypotéka. Úvěr na bydlení byl uveden na trh letos v září do sítě 1500 pošt a jeho ambicemi bylo stát se hlavním úvěrem na drobné bytové potřeby. Klienti PS mohou s úvěrem na bydlení získat prostředky do výše až 750 tisíc Kč, bez zajištění dokonce až 500 tisíc Kč. Vedle koupě, rekonstrukce nebo výstavby domu či bytu tak mohou klienti s Úvěrem na bydlení financovat například členský podíl v bytovém družstvu, koupi stavebního pozemku, garáže, rekreačního zařízení nebo vybavení bytu.

Hlavní výhodou úvěru  je výše úroku, při době splatnosti do 5 let je tato sazba 4,5 % a při maximální platnosti deset let je sazba pouhých 5,5 %.  Druhým pozitivem je jeho snadná dostupnost: doba vyřízení je krátká a smlouvu o úvěru lze uzavřít na více než 1500 poštách nebo ve všech Finančních centrech Poštovní spořitelny. Výhodou je možnost předčasného splacení úvěru bez jakýchkoliv sankcí či odklad splátek jistiny až na půl roku.

Úvěr na bydlení je dalším z produktů, které Poštovní spořitelna připravila v rámci své strategie stát se do deseti let číslem jedna v počtu drobných klientů. Jeho úspěšnost ukazuje, že vykročila správným směrem.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy