BH Securities jako jediný obchodník v ČR obdržela rating od společnosti Moody´s Central Europe

07.12.2006 | , BH Securities
Tiskové zprávy


Společnost BH Securities, a.s., jeden z největších nebankovních obchodníků s cennými papíry v České republice, si nechala už šestým rokem posoudit své hospodaření a jeho očekávaný vývoj.

Posudek od společnosti Moody´s Central  Europe potvrdil důvěryhodnost této společnosti a dobré postavení značky na trhu.

Moody´s Central  Europe pozitivně hodnotí několik významných znaků společnosti: dlouhodobě ziskové hospodaření BH Securities, její pozici na trhu obchodníků s cennými papíry v rámci České republiky, míru naplňování požadavků regulátora – Komise pro cenné papíry, rekordní výnosy za rok 2006 a velmi stabilní výnosy v oblasti Asset managementu.
Agentura zhodnotila všechny známé a dostupné informace o této společnosti. S ohledem na očekávaný vývoj trhu posoudila a zvážila celkové schopnosti dostát řádně a včas všem svým závazkům a potvrdila dlouhodobý rating společnosti BH Securities a.s. na úrovni Baa3.cz.

„Klientům a našim partnerům jsme chtěli zpracováním ratingu i tentokrát dát jasný signál o důvěryhodnosti naší společnosti a potvrdit tím, že jejich prostředky jsou u nás v bezpečí,“ prohlásil ředitel společnosti BH Securities Zdeněk Lepka.

Podle slov ředitele se rok 2006 zařadí mezi nejúspěšnější roky v téměř třináctileté  historii fungováni BH Securities a.s. na českém kapitálovém trhu. Společnosti vzrostl objem zprostředkovaných obchodů téměř o 69% v porovnání s předchozím rokem.

Společnost BH Securities a.s. dosáhla již ve 3. čtvrtletí roku 2006 zisku 57,3 mil. Kč a v současné době obhospodařuje finanční aktiva ve výši téměř 4 mld. Kč.

Do budoucna se společnost hodlá zaměřit zejména na rozšíření klientské základny, rozvoj stávajících produktů a rozšíření spektra nabízených služeb především na zahraniční trhy.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy