ČSOB vítězem ankety Zlatý Měšec 2006

11.12.2006 | , Měšec.cz
Tiskové zprávy


Nejoblíbenější finanční institucí čtvrtého ročníku ankety Zlatý Měšec 2006 se poprvé stala Československá obchodní banka, která vystřídala loňského vítěze Českou spořitelnu.

Ve čtvrtém ročníku ankety Zlatý Měšec 2006 se absolutním vítězem a nejoblíbenější finanční institucí stala Československá obchodní banka, která tak vystřídala loňského vítěze Českou spořitelnu. Subjekty z finanční skupiny ČSOB kromě hlavní kategorie zvítězily v hlasování serveru Měšec.cz také v kategorii Banka, Stavební spořitelna a Investiční společnost. Uspěla také skupina PPF, když ve svých kategoriích obhájily prvenství Česká pojišťovna a Penzijní fond České pojišťovny.

Výsledky ankety byly vyhlášeny na slavnostním ceremoniálu v pražské restauraci Mánes, kde se sešli zástupci bank, pojišťoven, stavebních spořitelen, investičních společností a dalších finančních institucí.

V hlavní kategorii Nejoblíbenější finanční instituce roku 2006 se za ČSOB umístila Česká pojišťovna, která se letos dostala před Českou spořitelnu, absolutního vítěze loňského ročníku. Českomoravská stavební spořitelna se posunula na čtvrtou příčku a první pětici doplnila místo Poštovní spořitelny GE Money Bank.
 

Tabulka: Nejoblíbenější finanční instituce roku 2006

Nejoblíbenější finanční instituce roku 2006
1. ČSOB
2. Česká pojišťovna
3. Česká spořitelna
4. Českomoravská stavební spořitelna
5. GE Money Bank
Zdroj: Měšec.cz

 
Oproti loňsku jsme v uspořádání ankety provedli jednu změnu, když jsme rozdělili kategorii Nejoblíbenější úvěrová a leasingová společnost na dvě samostatné kategorie. Chtěli jsme se tak pokusit identifikovat nejoblíbenější hráče na trhu s větší přesností a zároveň od sebe oddělit poskytovatele různých typů finančních služeb,“ vysvětluje Petr Zámečník, šéfredaktor pořádajícího finančního serveru Měšec.cz.

V kategorii leasingových společností nakonec předběhl ŠkoFIN společnost ČSOB Leasing a GE Money Auto. Naopak splátkovým společnostem skupina GE vévodí – teprve za GE Money Multiservis se zařadil Home Credit a Cetelem ČR. 

Mezi stavebními spořitelnami prvenství už počtvrté vybojovala Českomoravská stavební spořitelna, jediný vítěz této kategorie v historii ankety. Naopak Stavební spořitelnu České spořitelny odsunuly Modrá pyramida stavební spořitelna a Raiffeisen stavební spořitelna z loňské druhé na letošní čtvrtou pozici.

Ani v kategorii Obchodník s cennými papíry nedošlo k nijak dramatickému posunu klientských preferencí – nejoblíbenějším zůstává organizátor mimoburzovního trhu RM-Systém, pouze Patria Direct vystřídala na druhé pozici BrokerJet České spořitelny. Naopak první místo Všeobecné zdravotní pojišťovny lze možná označit za lehké překvapení, vzhledem k velkým změnám, které se v ní před rokem uskutečnily. 
 

Tabulka: Kompletní výsledky ankety Zlatý Měšec 2006

Nejoblíbenější finanční instituce
1. ČSOB
2. Česká pojišťovna
3. Česká spořitelna
4. Českomoravská stavební spořitelna
5. GE Money Bank
Banka
1. ČSOB
2. Česká spořitelna
3. eBanka
4. GE Money Bank
5. Komerční banka
Pojišťovna
1. Česká pojišťovna
2. Kooperativa, pojišťovna
3. ČSOB Pojišťovna
4. Allianz pojišťovna
5. Generali pojišťovna
Stavební spořitelna
1. Českomoravská stavební spořitelna
2. Modrá pyramida stavební spořitelna
3. Raiffeisen stavební spořitelna
4. Stavební spořitelna České spořitelny
5. Wüstenrot - stavební spořitelna
Penzijní fond
1. Penzijní fond České pojišťovny
2. ČSOB Penzijní fond Progres, člen skupiny ČSOB
3. ING penzijní fond
4. Winterthur penzijní fond
5. Penzijní fond České spořitelny
Leasingová společnost
1. ŠkoFIN
2. ČSOB Leasing
3. GE Money Auto
4. CAC Leasing
5. Raiffeisen - Leasing
Společnost splátkového prodeje
1. GE Money Multiservis
2. Home Credit
3. Cetelem ČR
4. Essox
5. Toyota Financial Services Czech
Investiční společnost
1. ČSOB Investiční společnost
2. ČP Invest, investiční společnost
3. Investiční společnost České spořitelny
4. ING Investment Management
5. Credit Suisse Asset Management investiční společnost
Obchodník s cennými papíry
1. RM-Systém
2. Patria Direct
3. BrokerJet, on-line broker České spořitelny
4. Fio, burzovní společnost
5. Atlantik FT
Zdravotní pojišťovna
1. Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR
2. Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví
3. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR
4. Vojenská zdravotní pojišťovna ČR
5. Česká národní zdravotní pojišťovna
Zdroj: Měšec.cz

 
Výsledky ankety ukazují, že přízeň a věrnost klientů je sice poměrně stabilní, že však přesto dochází k dílčím posunům. Za jedinečné se určitě dají označit výsledky České pojišťovny a Českomoravské stavební spořitelny, které si díky svému silnému postavení na trhu drží stabilní klientskou podporu,“ hodnotí letošní výsledky ankety Petr Zámečník.

Do hlasování v anketě Zlatý Měšec 2006 se v období mezi 19. říjnem a 16. listopadem zapojilo více než pět tisíc čtenářů, kteří své hlasy rozdělovali mezi finanční instituce prostřednictvím internetového formuláře na stránkách ankety http://zlaty.mesec.cz/.
 

Zlatý Měšec 2006

 
Z hlasujících čtenářů byli vylosováni výherci hodnotných cen, které věnovali partneři ankety - SkyEurope Airlines, server o digitálním vysílání DigiZone.cz a internetový obchod Obchodní dům.cz. Mediálními partnery ankety jsou Rádio Česko, časopis Osobní finance a server FinExpert.cz. Partnerem kategorie Banka se stal server BankovníPoplatky.com.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy