S pneumatikami Michelin uspoříte

11.12.2006 | , MICHELIN
Tiskové zprávy


Společnost Michelin na podzim letošního roku uspořádala akci s názvem „Výzva“. Cílem bylo poskytnout přepravním společnostem hmatatelný důkaz, o tom, jaký vliv mají použité pneumatiky na snížení spotřeby paliva.

Spotřeba paliva představuje pro přepravní společnosti druhou největší nákladovou položku. Průměrně se jedná o 30% nákladů na vozový park.

Koncem září vyrazily dva identické nákladní automobily z výzkumného centra Michelin ve francouzském Ladoux, které se nachází poblíž centrály Michelin, do Hannoveru v Německu. Cílem 1,250 kilometrů dlouhé cesty, bylo porovnat dvě pneumatiky a hlavně jejich vliv na spotřebu paliva. Oba nákladní automobily byly totožné. Vezly stejně objemný náklad, jely stejnou trasou a stejnou rychlostí. Lišily se pouze v obutých pneumatikách. Jeden vůz jel na pneumatikách Michelin E2+ a druhý použil Michelin A2 Energy s nízkým valivým odporem. Na celou akci dohlížel nezávislý pozorovatel. Výsledek byl výrazný. Ukazatele spotřeby paliva hovořily jasně. Kamion s pneumatikami Michelin A2 Energy měl celkovou spotřebu nižší o 28,69 litrů v porovnání s vozem s pneumatikami Michelin E2+. Úspora se tedy rovnala 2,3 litru paliva na 100 kilometrů!

Globální oteplování, emise a rostoucí spotřeba fosilních paliv je závažným problémem dneška. Výrazně se na tom podílí právě nákladní přeprava,“ konstatuje Philippe Verneuil, Executive Vice President, Chief operating officer of Michelin Truck Tires Europe.  ze společnosti Michelin. „Naše společnost dělá maximum pro to, aby tato zátěž byla co nejnižší,“ dodává Philippe Verneuil.

Mezi 15. červnem a 24. zářím letošního roku uspořádala společnost Michelin také soutěž na webových stránkách www.michelintransport.com, určenou pro přepravní společnosti. Soutěžící odhadovali množství paliva, které uspoří nové pneumatiky Michelin A2 Energy určené pro nákladní automobily na cestě z Clermont-Ferrand ve Francii do německého Hannoveru. První cena byla zajímavá. Výherce obdrží 31,000 EUR v palivu, což se rovná ekvivalentu průměrné roční spotřeby 40 tunového trucku.

Řada pneumatik Michelin Energy zahrnuje:
XZA 2 a XFA 2 Energy pro řídící nápravu
XDA 2 + Energy a X One XDA 2 Energy pro záběrovou nápravu
XTA 2 Energy pro nosnou nápravu

Všechny tyto typy přinášejí výraznou úsporu paliva, díky pryžové směsi, stejně jako dlouhou životnost, zaručenou konstrukcí běhounu a politkou společnosti Michelin „čtyři životy“ (nová pneumatika, prořezání, Remix a druhé prořezání).

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy