O novém vlastníku rakouské banky BAWAG PSK rozhodnuto!

15.12.2006 | , BAWAG Bank
Tiskové zprávy


Novým vlastníkem BAWAG PSK se stane konsorcium silných investorů skládající se z amerického investičního fondu Cerberus se sídlem v New Yorku, Rakouské pošty, Generali Versicherung, Bausparkasse Wüstenrot a průmyslová skupina vedená bývalým rakouským ministrem financí Androschem.

Pátá největší rakouská banka BAWAG PSK změní v roce 2007 majitele. Současný 100% vlastník, Rakouský odborový svaz, banku v Rakousku prodává za 3,2 mld. EUR konsorciu silných investorů. Toto rozhodnutí jednomyslně schválilo 60 členné představenstvo Rakouského odborového svazu na včerejším večerním zasedání.

Účastí silných rakouských firem jako je Rakouská pošta, pojišťovna Generali, Wüstenrot a průmyslové skupiny pod vedením bývalého rakouského ministra financí H. Androsche v tomto konsorciu vlastníků je zajištěno zachování rakouské identity BAWAG PSK. Dosavadní spolupráce s Wüstenrot  bude více prohloubena a dojde také k rozšíření nabídky v oblasti pojištění díky Generali. Šéf rakouské BAWAG PSK, Prof. Dr. E. Nowotny, zdůraznil, že skupina BAWAG PSK zůstane jednotná nedojde k žádnému rozdělení. Navíc banka bude fungovat jako evropská centrála pro různorodé finanční aktivity Cerberusu. Skupina BAWAG PSK bude pokračovat v dalším rozvoji svých silných obchodních aktivit se soukormými osobami a posilovat aktivity s firemními klienty v Rakousku a ve střední Evropě.

Společným zájmem členů konsorcia je podpora dalšího růstu a vytvoření silné pozice na trhu v Rakousku a i v dalších zemích. Tato strategie přináší bance a jejím klientům stabilitu a jistotu a zárověň tvoří solidní základ pro další růst BAWAG PSK.

Tímto krokem BAWAG PSK získává úspěšného, mezinárodního a finančně silného vlastníka. Nový majitel přinese BAWAG PSK a jejím klientům stabilitu a jistotu. Americký investiční fond Cerberus je jednou z předních světových investičních společností, která byla založena v roce 1992 a dnes má pobočky mimo jiné v Londýně, Frankfurtu, Tokiu, Osace a Taipeh. Cerberus dnes spravuje majetek hodnotě cca 22 mld. USD.

Základem budoucího konceptu BAWAG PSK je pokračování a posilování již existujícího úspěšného obchodního modelu v sektoru privátního/osobního bankovnictví, další rozvoj firemního bankovnictví a růst v zemích CEE. Nový majitel také výrazně posílí kapitálovou základnu banky, což představuje solidní základ pro další kladný rozvoj a růst banky.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy