Volksbank prosazuje transparentní přístup ke klientům

18.12.2006 | , Sberbank CZ
Tiskové zprávy


Volksbank CZ, a.s. dodržuje Standard České bankovní asociace (ČBA) č. 18/2005 – „Zásady poskytování předsmluvních informací souvisejících s úvěry na bydlení“. Přínosem pro klienty bude především získání informací k hypotečním úvěrům v jednotné strukturované podobě shodné s ostatními bankami, které Standard ČBA dodržují.

„Připojením se k dodržování pravidel stanovených tímto Standardem vyjadřujeme souhlas s transparentním přístupem ke klientům a informační povinnosti vůči nim. Oba tyto závazky jsou součástí naší strategie,“ komentuje Petr Žibřid, ředitel marketingu Volksbank CZ.

Díky dodržování zásad obsažených ve Standardu budou klientům poskytovány například tyto informace: popis jednotlivých variant hypotečního úvěru včetně způsobu zajištění, druhy úrokových sazeb, náklady klienta spojené s hypotečním úvěrem (obdoba RPSN u spotřebitelských úvěrů) apod. Všeobecné informace jsou k dispozici na internetových stránkách www.volksbank.cz nebo na vyžádání na všech pobočkách Volksbank CZ.

 „Pokud se k dodržování Standardu ČBA připojí více bank, klienti budou mít díky jednotné strukturované podobě informací k hypotečním úvěrům možnost přehledného srovnání nabídek jednotlivých finančních domů,“ dodává Petr Žibřid.

Standard ČBA byl vydán za účelem jednotného uplatňování evropského Kodexu. Kodex, k jehož dodržování se Volksbank CZ, a.s. rovněž přihlásila, je součástí „Úmluvy o dobrovolném kodexu o poskytování předsmluvních informací souvisejících s úvěry na bydlení. Úmluva byla podepsána dne 5. března 2001 mezi zástupci evropských sdružení úvěrových institucí a zástupci evropských spotřebitelských sdružení, a to pod záštitou Evropské komise. Ke Kodexu přistupují jak jednotlivé banky a další finanční instituce, které úvěry na bydlení poskytují, tak především celé národní bankovní asociace či jiná příslušná sdružení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy