ČSOB a Poštovní spořitelna uvedly embosovanou kartu s čipem

21.12.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB a Poštovní spořitelna uvedly v prosinci na trh embosované karty s čipem. Ty znamenají další zvýšení bezpečnosti peněz klientů. ČSOB i Poštovní spořitelna jsou leaderem na trhu čipových karet, jejich klienti jich vlastní více než 1,3 milionu – nejvíce na trhu.

Čipová technologie přináší klientům větší bezpečí při placení kartou nebo výběrech z bankomatů. „V České republice je vydáno přes dva a půl milionu čipových karet. V současnosti vedeme 1,3 milionu čipových elektronických karet, což je suverénně nejvíce na trhu. Je proto logické, že chceme čipovou technologii rozšířit na celé portfolio kartových produktů, tedy i embosované karty,“ uvedl Pavel Prokop, ředitel útvaru Karty ČSOB.

 „Jako první mohou klienti ČSOB a Poštovní spořitelny získat s čipem embosovanou kartu VISA Business. V lednu ji pak budou následovat další embosované karty VISA,“ doplnil Pavel Prokop.

Embosované karty asociace MasterCard budou moci klienti ČSOB a Poštovní spořitelny využít v průběhu prvního pololetí roku 2007.

Vedle karet využívají čipovou technologii už všechny terminály ČSOB v obchodech a všechny bankomaty ČSOB. 

V oblasti platebních karet patří ČSOB a Poštovní spořitelna k největším inovátorům na trhu. V České republice byla historicky první čipovou kartou Maxkarta Poštovní spořitelny uvedená na trh v roce 1998 se třemi aplikacemi: identifikací na poště, standardními platebními funkcemi a elektronickou peněženkou. V tuto chvíli je Maxkarta jedinou multifunkční platební kartou na trhu.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy