Lidé si stále více uvědomují důležitost kvalitního pojištění

08.01.2007 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Lidé, kteří si sjednávají investiční životní pojištění, si stále více uvědomují důležitost správného nastavení jeho parametrů.

Vyplývá to ze statistik Winterthur pojišťovny. „Průměrné roční pojistné u produktů investičního životního pojištění dosáhlo v loňském roce 14 000 korun, ve srovnání s rokem 2005 jde o 13% nárůst,“ uvedl Tomáš Vystrčil, vedoucí úseku životního pojištění Winterthur pojišťovny. „Zvyšují se také pojistné částky na které si klienti pojištění uzavírají. V meziročním srovnání narostla průměrná pojistná částka u investičního životního pojištění o více než 60 % na 336 000 Kč,“ dodal Tomáš Vystrčil.

Pozitivním trendem je také zvyšování podílu mladých lidí, kteří uzavírají pojistné smlouvy. Pojištění si stále častěji sjednávají již po nástupu do prvního zaměstnání. „Podíl nových klientů ve věku do 25 let na celkovém počtu nových klientů Winterthur pojišťovny vzrostl během posledních tří let z 20 % na 25 %,“ uvedl Tomáš Vystrčil. „Chování české populace k pojištění tak odráží vzrůstající zodpovědnost občanů o vlastní budoucnost.“ 

Ze statistik Winterthur pojišťovny dále vyplývá, že klienti si velmi oblíbili flexibilní produkty, u kterých nejsou svázáni různými omezeními a limity. „V současné době je naším nejúspěšnějším produktem investiční životní pojištění COMFORT PLUS, které jsme na trh uvedli v létě minulého roku. Díky němu jsme v posledních měsících roku 2006 zaznamenali nárůst pojistného o více než 200 %,“ řekl Tomáš Vystrčil. Jeho hlavní výhodou je téměř neomezená flexibilita možných kombinací investování a řady volitelných připojištění.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy