Objem poskytnutých hypoték HVB Bank přesáhl v roce 2006 13,4 miliard korun

11.01.2007 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


Zájem klientů o hypoteční úvěry HVB Bank se neustále zvyšuje. HVB Bank poskytla v minulém roce hypoteční úvěry v celkovém objemu více než 13,4 miliard korun.

Z toho hypoteční úvěry Majordomus činily 4 miliardy a ostatní hypoteční úvěry více než 9,4 miliardy korun.

„Z řady námi nabízených variant hypotečního úvěru, měli klienti HVB Bank v roce 2006 největší zájem o hypoteční úvěr EXKLUZIV. Průměrná výše tohoto nejžádanějšího typu úvěru přitom činila 2,8 milionu korun,“ řekl Jiří Doubravský, ředitel odboru Financování nemovitostí HVB Bank Czech Republic. 

Na rok 2007 připravila HVB Bank v oblasti hypotečních úvěrů řadu novinek, které nabídne klientům již od počátku února. Mezi tyto novinky patří například možnost poskytnutí úvěru až do 70 let věku klienta nebo financování do 100 % tržní hodnoty nemovitosti. Z mnoha dalších zajímavých parametrů, které má HVB Bank v nabídce již nyní, je vhodné zmínit možnost  refinancování vlastních finančních prostředků vložených klientem do nemovitosti, a to až dva roky zpětně nebo možnost čerpat při výstavbě nemovitosti až 10 % z výše úvěru zcela neúčelově, tj. bez následného doložení způsobu použití těchto finančních prostředků.

Na podzim loňského roku HVB Bank také představila nový hypoteční produkt ušitý na míru developerským společnostem, Majordomus developerský úvěr. Je určen na financování výstavby rezidenčních nebo polyfunkčních projektů, na nákup pozemků a jejich zasíťování  nebo k financování bytové výstavby. Klienti jej mohou získat ve výši od 15 do 200 milionů korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy