KB měla na konci roku přes 26 tisíc studentských účtů

12.01.2000 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


Komerční banka (KB) otevřela ke konci loňského roku 26.506 studentských kont Gaudeamus. Na těchto účtech bylo uloženo přes 140 miliónů korun, průměrný zůstatek na jednom účtu tak činil více než 5300 Kč. ČTK o tom včera informovala Markéta Dvořáčková z oddělení vnějších vztahů banky.

Na konci září přitom mělo studentský účet u KB 20 tisíc klientů. K nárůstu zájmu o tyto účty přispěla podle Dvořáčkové možnost zřídit si konto přes Internet. Majitelé studentského konta mohou u KB získat úvěr až do výše 75 tisíc Kč, přičemž ke konci roku banka evidovala 263 smluv na poskytnutí tohoto úvěru. V České republice nabízí v současnosti studentská

konta rovněž Investiční a Poštovní banka a Česká spořitelna. Na trhu přímého bankovnictví poskytují zvýhodněné účty pro studenty i Expandia Banka a Nonstopbank.

Tyto účty u českých bank využívá již více než 100 tisíc mladých lidí. Zákazníci mají k dispozici nejen vlastní platební kartu, ale i možnost výhodného kontokorentního úvěru, vedení účtu zdarma či každoroční prémie.

IPB měla na konci roku více než 21 tisíc majitelů studentských kont, produkty Sporostudent a Sporojunior České spořitelny využívalo více než 70 tisíc klientů.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ