Úvěrová firma EC Financial Services převezme JET Money

10.09.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. září (ČTK) - Úvěrová společnost EC Financial Services (ECFS) z investiční skupiny Natland se domluvila na převzetí se společností JET Money, která má silné zastoupení především na Moravě. Celková hodnota transakce se pohybuje ve vysokých stovkách milionů korun, sdělil dnes Natland ČTK. Transakce se vypořádá během září a podléhá schválení ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Spojením s JET Money by objem poskytnutých spotřebitelských úvěrů ECFS mohl atakovat miliardu korun, uvedl Natland. \"Když jsme jako první získali licenci pro poskytování spotřebitelských půjček, vyhlásili jsme, že jsme připraveni přebírat obchodní zástupce i celé firmy, podporovat tak rozvoj a růst tržní hodnoty. Spojením s JET Money využijeme tak řadu synergií,\" sdělil David Manych, jenž má z pozice partnera Natland Group ECFS na starosti.

\"Mohli jsme v našem byznysu pokračovat. Na druhou stranu se začínáme zajímat o jiné příležitosti, a tak naším cílem bylo spojení s někým, kdo to prostě a jednoduše dělá dobře a udrží kontinuitu pro naše klienty, obchodní zástupce i zaměstnance,\" uvedl jednatel JET Money Milan Staněk.

JET Money je olomoucká společnost, která poskytuje hotovostní úvěry do 70.000 Kč pod obchodní značkou Smart půjčka. V roce 2017 JET Money uzavřela zhruba 30.000 nových smluv o úvěru v celkovém objemu 650 milionů Kč. Aktiva firmy dosáhla téměř miliardové hodnoty, hospodářský výsledek před zdaněním byl téměř 27 milionů Kč.

Natland Group je česká investiční skupina. Soustředí se především na nemovitosti, finance a moderní technologie. Společnost založili Tomáš Raška s Karlem Týcem v roce 2002.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK