O modernizaci D1 u Velkého Meziříčí mají zájem tři sdružení

22.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Velké Meziříčí (Žďársko) 22. ledna (ČTK) - Modernizaci dálnice D1 u Velkého Meziříčí chtějí provést sdružení vedená společnostmi Metrostav, Strabag a Eurovia. O vítězi rozhodnou tři kritéria. Vedle ceny je to i délka záruky a také doba, po kterou bude muset být zavřena část mostu nad Velkým Meziříčím. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) předpokládá, že stavba začne letos na jaře. ČTK to dnes sdělil jeho mluvčí Jan Studecký.

\"Hodnotící komise nyní nabídky zhodnotí a doporučí uchazeče, se kterým by mělo ŘSD uzavřít smlouvu. Konkrétní termín zahájení je závislý na případných námitkách ze strany neúspěšných uchazečů k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže,\" uvedl mluvčí.

Opravovat se má úsek mezi sjezdem na 141. kilometru Velké Meziříčí západ a sjezdem na 146. kilometru Velké Meziříčí východ. Součástí prací bude i rozšíření mostu Vysočina nad městem, který měří více než 420 metrů a je ve výšce 76 metrů. Je to nejvyšší most na celé dálnici D1.

Podle ŘSD je předpokládaná hodnota zakázky 1,08 miliardy korun. Nejnižší cenu nabídl Metrostav, a to 1,58 miliardy. V případě Strabagu je to 1,85 miliardy a u Eurovie 1,99 miliardy korun. Všechna tři sdružení nabízí záruku na 120 měsíců. Provoz na mostě by Metrostav omezil na 70 dní, Eurovia na 79 a Strabag na 105 dní.

O vítězi by měla ze 70 procent rozhodnout cena, z 20 procent doba omezení provozu na mostu a z deseti procent délka záruky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK