Stavební spoření s odměnou

09.05.2007 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavební spoření není určeno pouze k financování vlastního bydlení. Naspořené peníze můžete při splnění zákonných podmínek využít podle vlastního uvážení. Uzavřete stavební spoření on-line a získejte štědrou státní podporu i zajímavou odměnu.

Téma týdne: Produkty s podporou státu aneb získejte odměnu od Financí

Máte volné finanční prostředky a chcete je efektivním způsobem investovat s minimem rizika? Jedním z nejvýnosnějších produktů, která obě výše zmíněná kriteria splňuje je stavební spoření. Vámi vložené peníze jsou na něm zhodnocovány poskytovanou státní podporou a každoročně připisovaným úrokem ve výši 1 až 3 %. Díky tomu lze na stavebním spoření dosáhnout efektivní úrokové míry až 7% p.a. Pokud se rozhodnete uzavřít stavební spoření on-line na našem serveru, získáte k němu navíc i zajímavou odměnu ve výši až 900 Kč!

Stavební spoření je účelovým spořením, které je řízeno Zákonem  č. 96/1993 Sb. o stavebním spoření a státní podpoře stavebního spoření ve znění pozdějších předpisů. Spojuje v sobě v jeden kompaktní celek spoření se státní podporou a poskytnutí účelového úvěru. Na základě výše zmíněného zákona smí být stavební spoření poskytováno pouze stavebními spořitelnami. Stavebních spořitelen je v České republice celkem šest, a to tyto:

  • Českomoravská stavební spořitelna, akciová společnost
  • Stavební spořitelna České spořitelny, a.s.
  • Modrá pyramida stavební spořitelna, a.s.
  • Raiffeisen stavební spořitelna a.s. 
  • Wüstenrot - stavební spořitelna a.s.
  • HYPO stavební spořitelna a.s.

 

Ke stavebnímu spoření poskytuje stát štědrou státní podporu

 

V rámci spořící fáze je účastník stavebního spoření povinen spořit měsíčně částku, kterou si sjednal ve smlouvě o stavebním spoření. Většina stavebních spořitelen v ČR přitom nabízí stavební spoření přednastavené tak, aby spořící fáze trvala nejméně 5 - 6 let a účastník naspořil za toto období 40 nebo 50 % tzv. cílové částky. Při uzavírání smlouvy o stavebním spoření si účastník vždy zvolí výši cílové částky. Cílová částka se rovná součtu vkladů, státní podpory, úroků z vkladů, státní podpory a případného úvěru ze stavebního spoření.

Je-li účastníkem stavebního spoření fyzická osoba, má nárok na zálohu státní podpory:

  • Smlouvy uzavřené do 31.12.2003, s nárokem státní podpory k 31.12.2004 - Státní podpora je poskytována formou zálohy ve výši ve výši 25% z ročně uspořené částky, maximálně však z 18 000 Kč. Případné přeplatky nad tuto částku a úroky z vkladů účastníka se převádějí do základu pro výpočet státní podpory v dalším roce. Účastník může mít uzavřenu pouze jednu smlouvu s nárokem na státní podporu.
  • Smlouvy uzavřené od 1.1.2004 - Státní podpora je poskytována formou zálohy ve výši ve výši 15% z ročně uspořené částky v příslušném kalendářním roce, maximálně však z 20.000 Kč. Pokud má účastník, fyzická osoba, uzavřeno více smluv v jednom kalendářním roce, přísluší mu státní podpora na ty smlouvy, u kterých si o přiznání písemně požádal. Přitom se postupně poukazují zálohy státní podpory z uspořených částek u dříve uzavřených smluv. Celkový součet záloh ke všem smlouvám nesmí překročit hranici 3000 Kč. Částka nad 20.000 Kč se převádí do následujícího roku v případě, že smlouva obsahuje prohlášení účastníka, že v rámci této smlouvy žádá o přiznání státní podpory. Toto prohlášení nesmí účastník po dobu trvání smlouvy změnit.

 

Uzavřete smlouvu o stavebním spoření on-line a získejte zajímavou odměnu

V nabídce prodejního centra Finance.cz najdete všech šest spořitelen působících na trhu. I v tomto případě máte možnost vyplnění změnových formulářů. Ty jsou využívány především ke změnám cílových částek. Za uzavření stavebního spoření nebo za on-line navýšení cílové částky stavebního spoření v On-line prodeji Finance.cz získáte odměnu až 900 Kč!

A jak sjednání stavebního spoření on-line vlastně probíhá? Smlouvy jsou uzavírány korespondenčně. Znamená to, že po vyplnění formuláře je vám smlouva poslána na vaši adresu k podepsání a je k ní přiložena i odpovědní obálka. Veškeré důležité dokumenty, jako jsou například všeobecné obchodní podmínky, jsou připojeny ke smlouvě, ale najdete je též na stránkách centra. V případě, že budete potřebovat poradit, můžete využít bezplatné poradenství přes telefon, e-mail či ICQ. Po odeslání podepsané smlouvy vám zbývá pouze povinnost dostát finančním závazkům. Všechno ostatní bude vyřízeno za vás.

Produkty s podporou státu aneb získejte odměnu od FinancíMezi finančně zajímavé produkty s podporou státu patří stavební spoření, penzijní připojištění, životní pojištění či různé příspěvky od zaměstnavatele. Pokud vás tyto produkty zaujaly, pak si rozhodně nenechte tento týden ujít naši pravidelnou rubriku finančních tipů a triků!

 

 

Odměna až 900 Kč od Finance.cz!

Za uzavření stavebního spoření nebo za on-line navýšení cílové částky stavebního spoření v On-line prodeji Finance.cz získáte odměnu až 900 Kč! Stačí si jen vybrat stavební spořitelnu a zvolit cílovou částku.

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ