Nákupem dovolené na internetu ušetříte čas i peníze

28.05.2007 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Toužebně očekávaná letní dovolená se kvapem blíží a nastává tak nejvyšší čas začít s jejím výběrem. Jedním z nejlepších a nejefektivnějších způsobů, jak dovolenou zakoupit, je využít služeb specializovaných serverů zabývajících se prodejem dovolených.

Téma týdne: Letní dovolená se blíží

Tytam jsou doby, kdy si zájemce o dovolenou musel nejprve projít několik cestovních kanceláří, posbírat zde spousty katalogů a po hodinách nad nimi strávenými konečně zvolit svou vytouženou dovolenou. Dnes stačí mít přístup k internetu a máte po starostech. Zde si totiž můžete na řadě specializovaných webů jednotlivé dovolené přehledně srovnat a posoudit jejich kvalitu, množství nabízených služeb i cenu. Další výhodou je, že tyto weby nabízí vždy produkty více cestovních kanceláří. Nákupem dovolené na internetu však ušetříte nejen čas, ale často i peníze.


Chcete ušetřit za dovolenou? Počkejte s nákupem na poslední chvíli!

Internetové portály nabízející tuzemské i zahraniční zájezdy jsou jedním z nejlepších prostředků pro nákup zájezdu na poslední chvíli – tzv. last minute. V tomto případě totiž čas hraje velmi důležitou roli. Proč byste však měli s nákupem dovolené čekat až na poslední chvíli? Odpověď je jednoduchá – výrazně ušetříte. Většina cestovních kanceláří totiž týden a ž dva před termínem odjezdu daného zájezdu prodává tyto zájezdy výrazně nižší ceny. Pro cestovku je totiž výhodné prodat zájezd s minimálním nebo žádným ziskem, hlavně když pokryje náklady, které jí již vznikly ať už konkrétní zájezd prodala či nikoliv. Slevu na “last minute“ tak můžete počítat v řádu desítek procent. Jediným ze zásadních problémů zájezdů na poslední chvíli je tak v podstatě především užší nabídka - zatímco na začátku sezóny si vybíráte z desítek destinací a stovek hotelů, na poslední chvíli je výběr podstatně menší. A dalším problémem je nemožnost naplánovat si dovolenou delší dobu dopředu a vyřídit si ji dopředu u svého zaměstnavatele.

Nejlepším postupem je tak domluvit si v zaměstnání termín dovolené na zotavenou už s předstihem a 14 dní před termínem začít sledovat nabídku cestovních kanceláří - pochopitelně nejlépe na internetu. Většina webů zabývajících se prodejem dovolených má totiž “last minute“ jako jednu z položek již je možné při výběru dovolené zaškrtnout ve vyhledávacím formuláři, který vám tak vypíše právě a jen dovolené nabízené na poslední chvíli. Pak už stačí jen vyvrtět si ten správný zájezd a máte po starostech.

Důležité je však při výběru nezapomenout zohlednit do ceny zájezdu i další náklady, které často v akční ceně zájezdu nebývají zahrnuty a mhou jej výrazným způsobem prodražit. Řeč je o palivovém příplatku, letištní taxe a cestovním pojištění. Stalo se totiž jistým standardem uvádět ceny zájezdů bez těchto položek, jejichž zaplacení se však stejně nevyhnete.

Přehled webů nabízejících prodej dovolených:

 

Letní dovolenáDoba letních dovolených se blíží a je nejvyšší čas začít se věnovat jejímu výběru. Čtěte naši rubriku finančních tipů a triků a dozvíte se jak vybrat tu nejlepší a zárověň i nejlevnější dovolenou, jak ji zafinancovat, co vše si před odjezdem na ni budete muset vyřídit či jak řešit problémy přímo na místě, kde ji budete trávit.

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ