Představujeme GE Money Bank

18.10.2007 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


GE Money Bank slaví letos v České republice už desetileté výročí působnosti. Tento zahraniční bankovní gigant je proslulý zaváděním inovátorských produktů, či ochotou půjčit většině žadatelů. Pokud uvažujete o klientství u GE Money Bank, jistě uvítáte její krátký profil. Historie banky, plány do budoucna...

Téma týdne: Poznejte svou banku

V České republice lze narazit dokonce na tři společnosti, které mají v názvu velké G a E. Na první pohled možná nic neříkající zkratka ukrývá veledůležitou světovou skupinu General Electric. Na českém trhu působí tři divize její dceřinné společnosti GE Money: GE Money Multiservis, GE Money Auto a GE Money Bank.


Novodobá historie banky


Ještě jednou si zopakujme, že GE Money Bank působí v rámci skupiny GE (General Electric), která patří mezi největší společnosti na světě. Společnost GE byla založena v roce 1892 ve Spojených státech Thomasem Alvou Edisonem. Již několik let po sobě získala prestižní ocenění Nejobdivovanější společnost světa. GE Money Bank působí v ČR již téměř 10 let. V její nabídce mimo jiné naleznete spotřebitelské půjčky, úvěry, běžné, spořící či termínované účty, internetové či mobilní bankovnictví, mezinárodní platební karty – kreditní i debetní a hypotéky.


Zaměření a nabídka GE Money Bank


GE Money Bank patří k největším bankovním domům v České republice a své služby poskytuje jak drobným klientům, tak malým a středním firmám. V ČR je v současnosti již 214 poboček, včetně letos otevřených obchodních míst v Mladé Boleslavi, Ústí nad Labem, Kladně a Ostrově nad Ohří. GE Money Bank patří mezi inovátorské banky - odstartovala například éru paušálních účtů svým kontem Genius Active. Jako jedna z mála bank umožňuje i refinancování a konsolidaci půjček. Z posledních novinek je důležité zmínit elektronickou komunikaci s klienty pomocí chatu a od podzimu nabídku hypotéky se splatností až 40 let. Pro firemní klientelu nabízí moderní úvěrové produkty od kontokorentu Flexi Business a půjčky Expres Business, Operativ Business až po velké investiční úvěry. Standardní služby GE Money Bank pro komerční klienty zahrnují:

  • vedení běžných účtů;
  • poskytování úvěrů;
  • platební styk, tuzemský i zahraniční;
  • dokumentární platby - akreditivy a inkasa; ge_money_ceska_republika2.bmp
  • přijímání depozit;
  • vystavování bankovních záruk;
  • Internetové a GSM bankovnictví, homebanking.


Specializace na finančním trhu


Dle výše objemu poskytnutých úvěrů je GE Money Bank jedničkou ve financování zemědělců na českém trhu a má širokou nabídku produktů určených speciálně pro zemědělce. Jde především o úvěry pro financování zemědělské půdy se splatností až 20 let, financování zemědělské techniky a další investiční úvěry. Kromě toho lze s GE Money Bank financovat  provozní potřeby zemědělských subjektů. U všech těchto úvěrů lze využít podpor PGRLF (Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu) a fondů EU.


Plány do budoucna


 Do budoucna chce GE rozšiřovat svou produktovou nabídku např. v oblasti  investování a správy aktiv a nadále zkvalitňovat dosud nabízené produkty a služby. Součástí strategie GE Money je také prohlubování synergických efektů nabídky produktů a služeb nabízených společnostmi GE Money v České republice. To by ve zkratce mělo znamenat, že pokud budete mít například uzavřenou hypotéku u GE Money Bank - leasing u GE Money Auto, nebo nákup na splátky pomocí GE Money Multiservis by měl být následně výhodnější.

 

/> />
GE Money Bank www.gemoney.cz
Počet poboček 214
Počet klientů 886 000
Počet klientů přímého bankovnictví 443 000
Počet bankomatů 520
Počet vydaných karet 550 000
Celková aktiva 2006 69 000 mil. Kč
Celková aktiva 2007 75 000 mil. Kč

 

3400.jpgKterá banka je nejlepší? Služby, které banky využít? Výběr není jednoduchý, zvláště když u nás působí několik desítek bank. Tento týden jsme pro vás připravili představení čtyř bank: České spořitelny, Komerční banky, GE Money Bank a Československé obchodní banky.

/>

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ