Volksbank CZ: Důvěra spojuje

22.10.2007 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Rakouská lidová banka zažívá na území ČR zajímavý rozmach. Svými nízkými poplatky konkuruje zejména v oblasti běžných účtů. Nabídkou refinancování či hypotéky bez doložení příjmů pokrývá zase moderní služby financování bydlení. Potencionálním klientům přinášíme její profil.

Téma týdne: Poznejte svou banku

Volksbank úspěšně působí v České republice již od roku 1993, kdy byla v Brně otevřena pobočka rakouské bankovní skupiny Volksbank AG. Samostatná akciová společnost dle českých právních norem – Volksbank CZ – vznikla 31. října 1996.


Odkud pochází kapitál Volksbank?


Majoritním akcionářem Volksbank CZ je Volksbank International AG (VBI), dceřiná společnost Volksbank AG (VBAG). Dceřinné banky VBI působí v devíti zemích střední a východní Evropy – ve Slovinsku, Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku, v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a na Ukrajině.

Volksbank AG byla založena v roce 1922 jako společenství úvěrových institucí a jejím většinovým vlastníkem je více než 60 samostatných rakouských Volksbank (družstevních bank). Banka je čelním institutem jedné z nejvýznamnějších bankovních skupin v Rakousku a mezinárodní komerční bankou. Již v roce 1991 byla VBAG jednou z prvních bank, která zahájila expanzi na slibné trhy střední a východní Evropy.

Volksbank International AG  – sídlící ve Vídni, Rakousko – je většinovým podílem v držení Volksbank AG. Zbývající podíly drží německá DZ BANK / WGZ-Bank a francouzská Banque Fédérale des Banques Populaires.


Zaměření a nabídka Volksbank CZ


Na českém trhu je Volksbank CZ obchodní bankou se širokou nabídkou finančních produktů a služeb pro občany, malé a střední firmy, obce a města, stejně jako bytová družstva a developerské společnosti. Nabídku bankovních produktů a služeb ještě významně rozšiřuje také spolupráce s partnerskými společnostmi – VB Leasing, Victoria-Volksbanken pojišťovna a Immoconsult Praha.

Volksbank CZ patří mezi banky s nižšími poplatky na českém trhu a politiku nízkých poplatků i považuje vůči svým klientům za rozhodující. Za svůj standard považuje i obsluhu na pobočkách bez čekání a rychlé jednání. K tomu přispívá právě rozšiřující se počet VolksbankShopů. Volksbank má v České republice dlouholetou tradici postavenou především na osobním přístupu ke svým klientům. I přes to, že se řadí mezi banky s levnějšími bankovními službami, zaručuje kvalitu poskytovaných služeb, která je srovnatelná i s "většími" bankovními domy.

Plány do budoucna


Volksbank plánuje i v dalších letech pokračovat v rozvoji pobočkové sítě, nadále přizpůsobovat stávající produkty požadavkům trhu a doplňovat je novými atraktivními produkty především v oblasti investování. Další věc, na kterou se hodlá banka soustředit, bude pokračování úspěšného rozvoje a dalšího vzdělávání zaměstnanců, aby kvalita poradenství i v budoucnu odpovídala rostoucím požadavkům. graf_VB.jpg

 

/>
Volksbank CZ www.volksbank.cz
Počet poboček 23 poboček, 31 VolksbankShopů
Počet klientů 45 000
Počet klientů přímého bankovnictví 15 000
Počet aktivních vydaných karet 22 300
Celková aktiva 2006 24 399 mil. Kč
Celková aktiva k 30.6.2007 31 877 mil. Kč

 

3400.jpgKterá banka je nejlepší? Služby, které banky využít? Výběr není jednoduchý, zvláště když u nás působí několik desítek bank. Tento týden jsme pro vás rovněž připravili představení dalších čtyř bank: Volksbank CZ, Bawag Bank, Citibank a Raiffeisenbank.

/>

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ