CitiGold od Citibank – jen pro náročné

11.02.2008 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Služby privátního bankovnictví nejsou pro všechny, dostanou se k němu jen vyvolení. Uspokojit náročnou klientelu a zajistit jí profesionální správu majetku se snaží hned několik tuzemských bank. Jak je na tom Citibank?

Téma týdne: Privátní bankovnictví

Dlouhá bílá limuzína, červený koberec a na něm sluha otvírající dveře finanční instituce, ve které se vám starají o vaše peníze. Tak si možná mnozí z nás představují služby privátního bankovnictví. Skutečnost je ovšem zcela jiná, přesto není privátní bankovnictví nabídnuto jen tak každému.


Náročné požadavky pro náročné klienty


Služby privátního bankovnictví jsou určeny náročné klientele, která požaduje efektivní správu finančního majetku na nejvyšší úrovni. Hlavním cílem je spokojenost klienta, který vyžaduje profesionální přístup a je ochoten za něj zaplatit. Služby privátního bankovnictví charakterizuje vzájemná důvěra mezi klientem a bankou, resp. zaměstnancem banky, který je klientovi přidělen.

Role osobního bankéře je v této oblasti klíčová. Právě on má na starosti veškerou komunikaci mezi bankou a klientem, právě on se snaží maximálně uspokojit individuální požadavky klienta a nalézt optimální řešení jeho finančních záležitostí. Osobní bankéř se stará o limitovaný počet klientů a kdykoliv jej můžete požádat o osobní schůzku.


Citibank má v nabídce CitiGold


Jednou z bank, která se mj. zaměřuje i náročnou klientelu, je Citibank. Od roku 2001 nabízí Citibank v České republice vybraným klientům soubor bankovních služeb s názvem CitiGold Wealth Management, který v sobě zahrnuje personalizované bankovní služby, exkluzivní platební nástroje a komplexní podporu pro vytvoření investičního portfolia. Nechybí ani servis osobního finančního experta, jehož úkolem je definovat potřeby klienta a pomoci při hledání nejvhodnější struktury investičního portfolia. A co všechno vlastně CitiGold obsahuje?

  • CitiGoldBěžný účet - vedení účtu i většina transakcí v rámci České republiky je zdarma. Transakce můžete provádět 24 hodin denně prostřednictvím vyhrazené telefonní linky nebo on-line aplikace. Účet lze vést i ve vybraných zahraničních měnách se zvýhodněnými směnnými kurzy. Při založení běžného účtu obdržíte zdarma zlatou debetní kartu CitiCard, která umožňuje obsluhovat více účtů.
  • Spořicí účet a termínovaný vklad - dočasně volné finanční prostředky můžete z běžného účtu kdykoliv převést na spořicí účet nebo uložit na termínovaný účet se zvýhodněními úrokovými sazbami.
  • Kreditní karta - Citi Gold kreditní karta s individuálním limitem je vydána bezplatně, nabízí až 55 denní bezúročné období a v případě zneužití Citibank přebírá veškerá rizika od okamžiku, kdy nahlásíte ztrátu nebo krádež.
  • Úvěry na bydlení - Citibank nabízí hypoteční úvěr až do 100 % hodnoty nemovitosti, hypotéku bez doložení příjmu i americkou hypotéku na libovolný účel. Klienti CitiGold Wealth Management mohou využít zvýhodněných úrokových sazeb a expresní vyřízení žádosti již do tří dnů.
  • Investice do podílových fondů - ke zhodnocení dočasně volných finančních prostředků v krátkodobém časovém horizontu je možné využít některého z nabídky fondů peněžního trhu, pro dlouhodobější investice CitiGold nabízí dluhopisové, akciové nebo balancované fondy. Investovat můžete nejen v českých korunách, ale i v amerických dolarech či eurech.
  • CitiBest - jde o kombinaci investičního a vkladového produktu, kdy klient investuje do podílových fondů a zároveň získá nárok na otevření jednorázového tříměsíčního termínovaného vkladu s úrokovou sazbou až 5% p.a. Pokud klient zvolí některý z pěti podílových fondů denominovaných v korunách, získá termíňák v Kč s úročením 3,5 % p.a. Rozhodne-li se pro některý z více než 90 zahraničních podílových fondů různých typů a denominací, dosáhne na pětiprocentní úročení.

Kromě bankovních a investičních produktů nabízí Citibank klientům CitiGold další mimořádné výhody v oblasti exkluzivního spotřebního zboží, gastronomie, cestování a ubytování, značkové módy a zábavy. Navíc pokud získáte pro klub CitiGold Wealth Management nového klienta, obdržíte dárkový certifikát v hodnotě 3000 Kč, který můžete využít u některého ze smluvních partnerů.

 

Nejedna z tuzemských bank má ve své nabídce služby privátního bankovnictví, které jsou určeny nejnáročnější klientele, a kterým se tento týden věnujeme v naší rubrice finančních tipů a triků. Dozvíte se, co v této oblasti nabízí Citibank, Komerční banka, UniCredit Bank, Volksbank, ČSOB a Raifeissenbank.

 

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ