Očkování proti rakovině děložního čípku lze pořídit na splátky

17.09.2008 | , GE Money Multiservis
Tiskové zprávy


Rakovina děložního čípku je druhé nejčastější onkologické onemocnění žen, riziko jejího vzniku lze ovšem minimalizovat prostřednictvím očkování. Díky možnosti pořídit vakcínu na splátky od GE Money Multiservis se tato prevence stává dostupnější pro každou ženu.

Poměrně vysokou jednorázovou investici, která se pohybuje kolem 10 tisíc korun, lze zaplatit postupně, a snížit tak zatížení vlastního rozpočtu.

„Oblast financování zdraví je pro nás velmi důležitým segmentem, na který se chceme soustředit i do budoucna. Nabídkou očkování proti rakovině děložního čípku na splátky vycházíme vstříc zvýšenému zájmu žen, které nemají prostředky na jednorázové pokrytí této prospěšné investice,“ uvedl Vladimír Textoris, Business Development Manager GE Money Multiservis.

Jedním z mýtů, který o očkování proti rakovině děložního čípku mezi lidmi přetrvává, je přesvědčení, že jej mohou podstoupit pouze mladé dívky. „Ideálním okamžikem k očkování je sice období ještě před zahájením pohlavního života, ale prospěch z něj mohou mít i ty ženy, které jsou již sexuálně aktivní,“ uvedla praktická lékařka MUDr. Eva Hamžová. Jak prokázaly klinické studie v USA, i pro ženy v produktivním věku je očkování velmi přínosné. Agresivními typy lidského papilomaviru, jež rakovinu způsobují, se ženy mohou nakazit po celý život.

Rakovinou děložního čípku v České republice onemocní ročně tisíce žen a více než 400 z nich tomuto onemocnění podlehne. Přitom očkování dokáže snížit riziko vzniku rakoviny děložního hrdla až o 70 %. Vakcína chrání proti nákaze papilomaviry, jež rakovinu způsobují. Kompletní očkování proti rakovině děložního čípku však stojí téměř deset tisíc korun. Právě vysoké náklady jsou jedním z hlavních argumentů, proč si očkování řada lidí nemůže dovolit nebo jej odkládá. Některé pojišťovny dnes již nabízejí příspěvek. Ten ovšem kryje pouze minimální část nákladů.

GE Money Multiservis nabízí možnost hradit očkování formou splátek. Ty tolik nezatíží rodinný rozpočet a činí očkování dostupnějším. Stačí navštívit internetové stránky www.ockovacicentrum.cz a v objednávkovém systému vyplnit potřebné údaje. Po odeslání objednávky je zájemkyně přesměrována na stránky GE Money Multiservis, kde zažádá o úvěr. Během několika hodin obdrží oznámení o vyhodnocení své žádosti. Poté, co bude splacena první splátka a podepsané potřebné dokumenty, sdělí očkovací centrum termín očkování.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy