Podzim na webu Finance.cz ve znamení novinek

10.10.2008 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Nezávislý finanční portál Finance.cz přináší svým uživatelům na podzim několik novinek. Kromě nového složení týmu se jedná především o dvě sekce Kurzy a Firmy a dále o aplikaci Portfolio.

Za účelem větší přehlednosti vznikla z části sekce Kapitálový trh nová samostatná sekce Kurzy. Zde čtenáři získávají informace z kapitálových trhů. Mohou tak on-line sledovat dění na domácích i zahraničních akciových burzách, denní vývoj cen komodit apod.

Především podnikatelé ocení zcela novou sekci Firmy, kde naleznou kompletní informace a rady týkající se firemního sektoru, od startu a založení firmy přes firemní provoz či poskytování dotací a podpor až po zákony, a firemní zpravodajství.

„Finance.cz se primárně zaměřují na osobní finance. Zpětná vazba od našich čtenářů nás ale přesvědčila, že se máme ještě více, podrobněji a pečlivěji věnovat i segmentu podnikatelů, živnostníků a firem obecně,“ říká Ing. Pavel Nesejt, ředitel portálu, a pokračuje: „Proto jsme ve speciálním designu vytvořili Firemní centrum, kde soustředíme informace důležité právě pro tuto cílovou skupinu.“

Novinkou na portálu Finance.cz je také projekt Portfolio. Jedná se vlastně o „nekončící investiční hru“, kde čtenáři virtuálně investují peníze do akcií, komodit, měn a do budoucna také do podílových fondů a jiných instrumentů. Mohou si sestavit své vlastní portfolio a pak si nanečisto bez rizika vyzkoušet, jak v praxi probíhá skutečné investování. Investorům začátečníkům Portfolio pomůže získat přehled o dění na finančním trhu, zorientovat se v investičních nástrojích a vyvarovat se klasických chyb začátečníka. Pokročilým zase přináší možnost vytvořit si v rámci množiny portfolií různé modelové situace.

Oproti jiným obdobným aplikacím na českém internetu umí portfolio na Finance.cz mnohem více. Namátkou lze vybrat možnost zakládání skupin. „V rámci těchto skupin tak může investovat určitý omezený počet lidí. Třeba jeden kruh na vysoké škole, který v průběhu semestru ‚soutěží‘ o nejlepší zhodnocení vložených virtuálních prostředků,“ vysvětluje Ing. Michal Ruml, šéfredaktor Finance.cz, a pokračuje: „Díky tomu si mohou studenti vyzkoušet své teoretické znalosti v praxi, mohou se při investování inspirovat úspěchy svých vrstevníků či se vyvarovat chyb investorů.“


Více informací:
Ing. Pavel Nesejt      
Ředitel serveru Finance.cz     
Přímý telefon: 515 907 720     
E-mailová adresa: pavel.nesejt@finance.cz 

Autor článku

Tisková zpráva  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy