Získejte zajímavé zhodnocení bez rizika

27.03.2009 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Nabízí jej finanční produkt s názvem spořící účet, který můžete snadno a rychle sjednat on-line přes Prodejní centrum Finance.cz.

S tím jak finanční krize stále více zvyšuje averzi lidí k investičnímu riziku, roste obliba konzervativních vkladových finančních produktů, které nabízejí zajímavé zhodnocení s minimální mírou rizika. Prim mezi nimi hrají spořící účty. Ty nabízí zhodnocení pohybující se v průměru nad hranicí 2,5 % p.a., což je při dnešním klesajícím trendu inflace a hrozící deflaci více než zajímavé. V Prodejním centru Finance.cz lze sjednat hned dva typy spořících účtů – oba nabízí mBank a jmenují se eMax a eMax PLUS.

Když před zhruba rokem a půl polská internetová banka mBank vstupovala na český bankovní trh, pohybovaly se sazby spořících účtů kolem jednoho, maximálně dvou procent a běžný účet s minimálními poplatky (bez podmínek nutných k dosažení nulových poplatků) byl pro českého bankovního klienta jen snem. Výše zmíněné podmínky, které u nás na bankovním trhu panovaly však vytvořily pro mBank ideální podmínky k propagaci svých v té době revolučních produktů. Dnes lze již bez nadsázky říci, že účet s nízkými (takřka nulovými) poplatky s názvem mKonto a spořící účet s v té době bezkonkurenční úrokovou sazbou nabízející zhodnocení 3 % p.a., vnesly na český bankovní trh nový vítr a donutily řadu našich banky upravit parametry svých produktů tak, aby dokázaly novým účtům od mBank konkurovat. Pojďme si tedy eMax, eMax PLUS a mKonto popsat blíže.


mBank přichází s novým spořícím účtem


Horkou událostí v oblasti spořících účtů je start nového spořícího účtu mBank. Banka v minulém týdnu uvedla na trh tzv. eMax PLUS - spořící účet se sazbou 2,8 % ročně. Původní spořící účet eMax má pak sníženou sazbu 1,3 % (z původních 2,7 %). Jaké jsou další rozdíly mezi oběma spořícími účty? Je to především fakt, že z eMaxu lze peníze převádět prakticky bez omezení u eMaxu PLUS je povolen jen jeden bezplatný převod (odchozí) měsíčně. Každý další převod z účtu v jednom měsíci je zpoplatněn nemalým poplatkem ve výši 150 korun. „Před spuštěním nového „spořáku“ jsme pečlivě sledovali chování našich klientů s ohledem na eMAX – naprostá většina jej používá jako dlouhodobé spoření, obvykle nepřevádějí peníze častěji než jednou za měsíc a úroková sazba je jedním z nejdůležitějších faktorů. Nový eMAX Plus proto odpovídá uvedeným požadavkům, s jeho otevřením nebo správou nejsou spojeny žádné poplatky, a dá se zřídit on-line v internetovém bankovnictví bez dalších formalit.“ říká Pavla Renčínová, tisková mluvčí mBank.

S eMAXem PLUS získáte:

  • úrok 2,8% p. a. na každou vloženou korunu
  • žádný povinný minimální vklad, žádná pásma
  • možnost zřízení až 4 účtů eMAX Plus (a jejich individuální pojmenování)
  • 1 šablona plateb pro realizaci převodů, kterou můžete kdykoliv zdarma měnit
  • neomezené množství bezplatných příchozích plateb měsíčně
  • 1. odchozí platba měsíčně z každého z účtů eMAX Plus zdarma
  • 2. a každá další odchozí platba v rámci kalendářního měsíce za poplatek 
     
    S eMAXem získáte:
  • úročení 1,3%
  • peníze vždy k dispozici + kartu Visa Classic
  • neomezené množství převodů  z účtu

Spořící účty eMax a nově i eMax PLUS je možné snadno a rychle sjednat v Prodejním centru Finance.cz


mKonto – účet s nízkými poplatky


Hlavní výhodu tohoto běžného účtu představuje především jeho finanční nenáročnost, které v době vtupu mBank na český trh mohly konkurovat sned jen účty nabízené družstevními záložnami. Založit mKONTO je velice jednoduché. Můžete snadno a rychle sjednat on-line v našem Prodejním centru.

S mKontem získáte zdarma:

  • přístup ke kontu pomocí internetu a telefonu
  • založení a správa účtu
  • embossovaná platební karta Visa Classic
  • tři výběry měsíčně z jakéhokoliv bankomatu
  • jen u nás: výběry z bankomatů v zahraničí
  • odchozí i příchozí platby
  • možnost nastavení trvalých příkazů a šablon plateb
  • aktivní i pasivní inkaso i SIPO
  • to vše bez limitů na tok peněz


Jak žádost o mKonto, eMax či eMax PLUS probíhá?


Prvním krokem, který musíte učinit je kliknutí na tlačítko „Sjednat účet“ v našem Prodejním centru. Doba, kterou si k tomuto úkonu musíte vyšetřit je maximálně 5 minut. V žádosti je poté třeba uvést rodné číslo a číslo občanského průkazu. Potvrzení o zaregistrování vašich údajů v bankovním systému vám následně přijde e-mailem. Po odeslání a zpracování žádosti se s vámi spojí operátor banky, který se s vámi dohodne na místě a čase schůzky s kurýrem mBank podle vašeho výběru. Na ní je třeba prokázat totožnost vaším občanským průkazem (jedná se o jediný fyzický kontakt s bankou). Poté již od kurýra obdržíte smlouvu o vedení mKONTA (eMaxu či eMaxu PLUS), aktivační balíček, uvítací dopis a všechny potřebné dokumenty. Smlouvu podepíšete a odevzdáte kurýrovi. Poté využijete svůj Aktivační balíček obsahující instrukce pro zprovoznění účtu. Najdete v něm Dočasné klientské identifikační číslo a Dočasné heslo, s jejichž pomocí se přihlásíte do Internetového bankovnictví, kde získáte své stálé Identifikační číslo a nastavíte si vlastní heslo. Váš účet bude plně aktivní, až mBank obdrží Vámi podepsanou smlouvu. V tom okamžiku dostanete poslední mail oznamující finální dokončení aktivace.

Pro klienty, kteří již mají mKonto sjdenané a chtějí mít i eMax či eMax PLUS je proces sjednání mnohem jednodušší - stačí si nový eMAX či eMAX Plus aktivovat přes internetové bankovnictví - do druhého dne bude aktivován a potvrzení vám následně přijde poštou.

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ