ALIVE - slevy pro mladé

09.04.2009 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Studenti mohou čerpat spoustu slev díky kartě ISIC. Co když ale už nejsem student? Je tu alternativní možnost v podobě karty ALIVE, která mladým lidem nabízí podobné možnosti jako ISIC studentům.

Téma týdne: Slevové karty pro mladé


V minulém článku ISIC - pro studenty už téměř nepostradatelný jsme vám představili kartu ISIC, její výhody a pro koho je určena. ISIC je však pouze pro studenty a pokud už někdo nemá to štěstí jím být, je tady řešení v podobě modré karty ALIVE (IYTC neboli „youth card“) pro mladé do 26 let.

Více o kartách ISIC i ALIVE si můžete přečíst v interview s Tomášem Vyskočilem, ISIC National Managerem GTS ALIVE: Vyskočil: Kdo si ISIC pořizuje, dobře ví, proč to dělá.

Není nutné studovat, stačí se vejít do věkového limitu. Rozsah a výše výhod a slev je obdobná jako u průkazu ISIC, i když studenti mají přeci jen o něco málo více výhod. Oba průkazy vydává světová organizace ISTC pod záštitou EU a UNESCO, v ČR je výhradním vydavatelem GTS ALIVE.


Pro koho je ALIVE?


Karta ALIVE je určena všem těm, co už nestudují, ale chtějí využívat také co nejvíce výhod, podobně jako jejich vrstevníci s kartou ISICRozhodující podmínkou je věk – platí jediná podmínka, že v den vystavení průkazu nesmí věk žadatele překročit 26 let. Tento doklad vám umožňuje čerpat slevy a výhody ve více než 100 zemích světa. Cestování, kultura, sport a volný čas se vám stanou příjemnějšími a dostupnějšími. Pokud se mladý člověk chystá vyrazit do světa, rozhodně by se neměl bát o vydání karty ALIVE požádat.

Zatímco karta ISIC může mít platnost až 16 měsíců, ale i méně než 12, ALIVE karta platí vždy 12 měsíců od měsíce vystavení.


Podmínky pro získání ALIVE


Držitelem se může stát mladý člověk, který nepřekročil věkovou hranici 26 let. Nemusí přitom být žákem ani studentem žádné školy tak, jak je tomu u karty ISIC. ALIVE kartu je možné získat online na nebo na některém z prodejních míst.

K vystavení ALIVE karty na některém z prodejních míst je zapotřebí:

  • vyplnit a podepsat žádost,
  • fotografii pasového formátu,
  • předložit pro ověření totožnosti občanský průkaz
  • a zaplatit licenční poplatek 300 Kč.

Kartu ALIVE je nyní možno získat i jednodušší cestou, a to online z pohodlí domova. Stačí vyplnit webový formulář na www.isic.cz/online, uhradit poplatek 300 Kč, a pak už jen pár dnů počkat, až nová karta přijde domů poštou.


Jaké výhody získá mimo jiné držitel karty ALIVE?


Jak již bylo uvedeno, ALIVE nabízí podobnou škálu slev a výhod jako ISIC.

Nicméně studentský průkaz je v tomto ohledu o něco výhodnější. S kartou ALIVE získává držitel přístup k tisícům slev a výhod v oblasti cestování, sportu, zábavy, stravování, ubytování, vstupů do kulturních památek, muzeí a galerií. Může uzavřít výhodné cestovní pojištění. Může také využívat mezinárodní telefonní kartu ISIConnect a šetřit na mezinárodních hovorech. K dispozici máte v rámci této služby i hlasovou schránku (rodina a přátelé vám tedy mohou zanechat zdarma zprávu, ať se nacházíte kdekoliv) a možnost posílání textových zpráv z webových stránek na mobilní telefony po celém světě.

 


Help Line pro ALIVE


Držitel karty ALIVE má k dispozici 24 hodinovou asistenční službu - Emergency Help Line (telefonní číslo je vždy uvedeno na kartě), kde mu operátoři poradí a poskytnou potřebné informace v několika mezinárodních jazycích.

Více informací, včetně aktuálního seznamu slev a míst, kde lze o průkaz zažádat, k dispozici na Finance.cz v sekci Student nebo na www.isic.cz , oficiálním zdroji informací o kartách ISIC, ITIC a ALIVE pro Českou republiku.

Autor článku

Lukáš Pololáník  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU