Den vědy na pražských vysokých školách

25.11.2009 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


V sobotu 27. listopadu 2009 se na některých pražských vysokých školách uskuteční již třetí ročník akce s názvem Scientia Pragensis. Jejím cílem je představit různé oblasti vědeckého bádání nejen zainteresované, ale i široké veřejnosti.

Během celého dne se uskuteční na všech pořadatelských školách několik zajímavých přednášek, dotýkajících se široké škály témat. Dozvědět se na nich můžete například podrobnější informace o problematice kůrovce, zúčastnit se přednášky týkající se sebehodnocení, zajít na literárně-jazykovou přednášku "Shakespeare a divadlo řeči" či na ekologicky laděnou přednášku "Možná řešení hrozícího nedostatku vody" a nebo se něčemu přiučit na prezentaci s titulem "Pivo - tradiční český nápoj". Tematických přednášek ovšem bude v nabídce ještě mnohem více. Mimoto lze na programu Scientia Pragensis najít také diskuzní kulatý stůl na téma "Doprava - dobrý sluha i zlý pán" či prezentační akce jednotlivých škol. Chybět nebude ani doprovodný program.

Akci Scientia Pragensis pořádá České vysoké učení technické, Česká zemědělská univerzita, Univerzita Karlova, Vysoká škola ekonomická a Vysoká škola chemicko-technologická.


Zdroj: www.sciprag.cz

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Lucie Černá